RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (13) dømt til 90 piskeslag

Foto: Arkivbilde
Sist oppdatert:
13-åringen straffes etter å ha hatt med mobiltelefon på skolen.

Den saudiarabiske jenta skal bli straffet med 90 piskeslag foran de andre klassekameratene. I tillegg ble jenta, som ikke er navngitt, dømt til to måneder fengselsstraff.

Hendelsen skjedde i byen Jubail, Saudi-Arabia.

Forbudt med mobil
Ifølge dommen hadde jenta gått til angrep på rektoren da hun ble tatt på fersken med mobiltelefonen, noe som er forbudt på jenteskolen, skriver den saudiarabiske avisen Al-Watan, ifølge Daily Mail.

Bruken av slike straffemidler i Saudi-Arabia blir stadig fordømt av internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner.

For tre år siden ble 16 skolebarn i alderen mellom tolv og 18 år, dømt til mellom 300 og 500 piskeslag hver. Årsaken skal være at barna hadde vært aggressiv mot læreren.

Ifølge saudiarabisk sharialov (islamsk lov), er pisking obligatorisk for moralske forbrytelser som utroskap eller når man er alene sammen med det motsatte kjønn, som ikke er i familien.

Offentlig korsfestelse
Saudi-Arabia, som er nær alliert av USA, er et eneveldig monarki. Kong Abdullah har forsøkt å gjennomføre en rekke sosiale reformer i landet, men har i stor grad blitt hindret av religiøse krefter.

Saudi-Arabia er et av de verste landene i verden når det kommer til bruk av piskeslag, offentlig halshogging og korsfestelse som straffmiddel.

I fjor ble to mennesker korsfestet i landet. Den ene korsfestelsen skjedde i hovedstaden Riyadh da president Barack Obama var på statsbesøk i april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere