*Nettavisen* Nyheter.

Jente (13) forsøkt lokket inn i bil i Bærum

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

- Jenta ble redd og løp inn en sidevei. Hun kom seg bak en bom hvor bilen ikke hadde mulighet til å følge etter, sier politet.

27.09.12 17:39

De siste ukene har flere barn i Akershus og omegn blitt forsøkt lokket inn i biler. Bare i Bærum har fire barn blitt spurt om å få sitte på i en fremmed bil de siste 48 timene.

Torsdag formiddag fikk politet nok en gang melding om et lokkeforsøk. Episoden skal ha skjedd i området Bærums Verk og Lommedalen. En 13 år gammel jente ble stoppet av en fremmed bil.

-Klokken 13.52 fikk politet beskjed om at en 13 år gammel jente som syklet hjem fra skolen ble stoppet av en bil. Føreren skal ha spurt om hun ville sitte på, opplyser operasjonsleder Åste Tanem.

Hun forteller at jenta ble redd og løp inn en sidevei.

- Hun kom seg bak en bom hvor bilen ikke hadde mulighet til å følge etter. Deretter kontaktet hun moren sin via mobiltelefon. Det er uvisst hvor bilen kjørte etter at jenta løp fra stedet, sier operasjonslederen.

Politiet har søkt etter mannen både med patruljer og helikopter de siste timene. Ifølge Tanem er bilen de leter etter mørk.

- Vi har en veldig vag beskrivelse av føreren, sier hun.

Klokken 17.30 opplyser politiet i Asker og Bærum til Nettavisen at søket etter bil og person er avsluttet.

- Vi har vært i området og søkt etter den aktuelle bilen. Nå er søket etter bilen avsluttet, men er det noen som har konkrete tips så er vi selvfølgelig interessert i at de tar kontakt, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.