*Nettavisen* Nyheter.

Jente (13) voldtatt, drept og brent

Foto: MEHDI FEDOUACH (Afp)

Den drapsmistenkte 17-åringen var allerede tiltalt i en annen voldtektssak.

22.11.11 17:37

Den 13 år gamle jenta Agnès Marin ble voldtatt, slått i hjel og brent i et skogholt i nærheten av en kostskole hun gikk på i Frankrike.

Nå har saken skapt sterke reaksjoner i Frankrike etter at det ble kjent at den angivelige drapsmannen, som også var elev ved kostskolen, sto tiltalt for voldtekt i en annen straffesak.

Flere regjeringsmedlemmer har etterlyst hastetiltak for å få strammet inn lovene rundt seksualforbrytelser, skriver The Times.

- Hadde aldri blitt akseptert
Påtalemyndigheten hevder at de informerte kostskolen om bakgrunnen til den angivelige drapsmannen. Rektor ved kostskolen, Philippe Bauwens, hevder imidlertid at de aldri ble informert om voldtektsanklagene.

- Hvis vi hadde visst det, så ville naturligvis denne eleven aldri ha blitt akseptert, sier nestleder i styret ved kostskolen, Jean-Michel Hieaux, ifølge The Times.

Da 13-åringen forsvant sporløst fra skolen i forrige uke, deltok den angivelige drapsmannen på leteaksjonen.

- Den kvelden så visste han hva han hadde gjort. Likevel var han helt rolig og turte å dra ut og lete etter henne, sier Tidiane, som er en annen elev ved skolen.

Kloremerker i ansiktet
Men 17-åringen ble raskt pekt ut som en mistenkt fordi han hadde kloremerker i ansiktet. Han skal angivelig ha tilstått ugjerningen i politiavhør.

17-åringen skal ha vært følelseskald da han forklarte politiet hvordan han tok henne med ut i skogen og drepte henne.

Den drapsmistenkte står tiltalt for å ha voldtatt en annen jente i sin hjemby i fjor. Statsadvokat Jean-Yves Coquillat sier at omstendighetene i de to episodene har likhetstrekk, ettersom begge ugjerningene ble begått i en skog.

- Jeg visste at han ville ende opp med å drepe noen, sier moren til 17-åringens første offer.

Iverksatt en granskning
Saken har havnet på politisk nivå i Frankrike, og statsminister François Fillon sier det vil bli iverksatt en granskning. Formålet er å undersøke hva som skyldes kommunikasjonssvikten som førte til at en voldtektsanklaget gutt ble tatt opp på en kostskole.

Videre ønsker statsministeren å styrke vurderingene som gjøres av farlige forbrytere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.