RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (13) voldtatt, drept og brent

Foto: MEHDI FEDOUACH (Afp)
Sist oppdatert:
Den drapsmistenkte 17-åringen var allerede tiltalt i en annen voldtektssak.

Den 13 år gamle jenta Agnès Marin ble voldtatt, slått i hjel og brent i et skogholt i nærheten av en kostskole hun gikk på i Frankrike.

Nå har saken skapt sterke reaksjoner i Frankrike etter at det ble kjent at den angivelige drapsmannen, som også var elev ved kostskolen, sto tiltalt for voldtekt i en annen straffesak.

Flere regjeringsmedlemmer har etterlyst hastetiltak for å få strammet inn lovene rundt seksualforbrytelser, skriver The Times.

- Hadde aldri blitt akseptert
Påtalemyndigheten hevder at de informerte kostskolen om bakgrunnen til den angivelige drapsmannen. Rektor ved kostskolen, Philippe Bauwens, hevder imidlertid at de aldri ble informert om voldtektsanklagene.

- Hvis vi hadde visst det, så ville naturligvis denne eleven aldri ha blitt akseptert, sier nestleder i styret ved kostskolen, Jean-Michel Hieaux, ifølge The Times.

Da 13-åringen forsvant sporløst fra skolen i forrige uke, deltok den angivelige drapsmannen på leteaksjonen.

- Den kvelden så visste han hva han hadde gjort. Likevel var han helt rolig og turte å dra ut og lete etter henne, sier Tidiane, som er en annen elev ved skolen.

Kloremerker i ansiktet
Men 17-åringen ble raskt pekt ut som en mistenkt fordi han hadde kloremerker i ansiktet. Han skal angivelig ha tilstått ugjerningen i politiavhør.

17-åringen skal ha vært følelseskald da han forklarte politiet hvordan han tok henne med ut i skogen og drepte henne.

Den drapsmistenkte står tiltalt for å ha voldtatt en annen jente i sin hjemby i fjor. Statsadvokat Jean-Yves Coquillat sier at omstendighetene i de to episodene har likhetstrekk, ettersom begge ugjerningene ble begått i en skog.

- Jeg visste at han ville ende opp med å drepe noen, sier moren til 17-åringens første offer.

Iverksatt en granskning
Saken har havnet på politisk nivå i Frankrike, og statsminister François Fillon sier det vil bli iverksatt en granskning. Formålet er å undersøke hva som skyldes kommunikasjonssvikten som førte til at en voldtektsanklaget gutt ble tatt opp på en kostskole.

Videre ønsker statsministeren å styrke vurderingene som gjøres av farlige forbrytere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere