RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arj (Wikimedia Commons)

Jente (14) tok sitt eget liv etter voldtekt

Sist oppdatert:
Ble overfalt og voldtatt av tre tenåringsgutter. Fire uker senere, tok hun sitt eget liv.

Ved 23-tiden lørdag 30. april ble den 14 år gamle jenta voldtatt av tre gutter i 16-17-årsalderen like ved Kristiansten Festning i Trondheim.

Fire uker senere, lørdag 28. mai tok hun sitt eget liv.

- Jentas mor har sagt til meg at voldtektene er den direkte årsaken til at datteren tok livet sitt, sier jentas bistandsadvokat Sigrun Dybvad til NRK.

Både NRK Trøndelag og Adresseavisen omtaler denne tragiske saken fredag.

14-åringens mor har gitt advokaten kan fortelle om voldtekten og datterens selvmord til media.

Lurt inn i felle
Jenta befant seg i festningparken sammen med mange ungdommer og tidligere russ. Utpå kvelden skulle hun møte ei venninne ved huskestativet til Trondheim International School i nordenden av festningsparken. Underveis skal jenta ha støtt på en mann med utenlandsk utseende, som kontaktet henne.

Gutten sa til 14-åringen at han hadde sett venninna hennes, og tilbød seg å vise henne veien til der venninna var. Sammen gikk de til en åpen gresslette i utkanten av parken. Her fikk de følge av to andre gutten som også skulle hjelpe til med å lete.

Isteden skal de ha lagt henne ned i bakken og holdt henne og gjennomført voldtektene. To av guttene skal ha voldtatt henne før hun klarte å komme seg løs.

- Fikk sterk reaksjon
Jenta skal i etterkant ha anmeldt forholdet, og ha snakket åpent om hendelsen, både til elever og lærere Rosenborg ungdomsskole, der hun var elev i niende klasse.

Lørdag 14. mai ble jenta konfirmert, og dette skal ha vært en positiv opplevelse.

- Etter konfirmasjonen fikk hun en sterk reaksjon, med store søvnproblemer og mye fravær fra skolen. Hennes verden raste sammen, sier bistandsadvokaten Dybvad, til NRK.

Etter flere våkenetter sammen med moren, tok hun om formiddagen lørdag 28. mai livet sitt.

- Dette er den mest tragiske virkningen en voldtekt kan få. Det viser hvor alvorlig forbrytelse en voldtekt egentlig er, sier Sigrun Dybvad.

Ryster
Hendelsen har rystet mange i Trondheim, og over 1450 har meldt seg inn i en minnegruppe for 14-åringen på Facebook. Tirsdag denne uken møtte 245 personer opp da hun ble bisatt i Frikirken, skriver adressa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere