Jente (15) oppsøkt på nytt av samme «lokkemann»

Politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt sier jenten ble spurt om å komme bort til bilen av samme mann som overfalt henne dagen før.

Politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt sier jenten ble spurt om å komme bort til bilen av samme mann som overfalt henne dagen før. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Hun løp bort til en annen mann og bilen forsvant.

Det var cirka klokken 1530 onsdag at jenten som tirsdag ble overfalt og forsøkt dratt inn i en bil på Arefjordsvegen, på nytt ble forsøkt lokket inn i bilen av samme mann, skriver Bergensavisen.

– Hun løp bort til en annen mann og bilen forsvant deretter fra stedet, sier politioverbetjent Thomas Sørensen, ved Sotra, Askøy og Øygarden lennsmannsdistrikt.

Hendelsen skal ha skjedd et annet sted på Straume.

Politiet undersøkte saken i ettermiddag.

– Vi har ikke hatt noe gjennombrudd i saken, sier Sørensen.

Det var NRK som først meldte om saken.

IKKE SAMMENHENG

Tirsdag var det to lokke-episoder på Sotra. Politiet tror ikke disse har sammenheng.

Kun tre timer etter at jenten klarte å komme seg bort fra overfallsmannen, ble en ni år gammel gutt forsøkt lokket inn i en bil ved Knappskog skole. Dette er under en mil unna tilfellet i Arefjordvegen.

–Gutten var på vei hjem fra skolen, og en personbil har kjørt opp på siden av ham, og tilbudt gutten skyss, opplyser politiet.

– Det første tilfellet var mer alvorlig, og det er dette som skaper mest bekymring, sier Sørensen.

Etter samtale med den ni år gamle gutten antar politiet at de to tilfellene på tirsdag ikke har en sammenheng.

– Vi utelukker det ikke, men beskrivelsen av personen og bilen stemmer ikke med den vi fikk etter hendelsen i Arefjordsvegen, sier Sørensen.

– EN DEL ELDRE

Tirsdag formiddag ble en 15 år gammel skolejente ved Danielsen skole på Sotra forsøkt dratt inn i en hvit varebil da hun var i Arefjordvegen på vei til skolen.

Overfallsmannen beskrives som mellom 20 og 35 år, av ukjent nasjonalitet. Han skal være over 1,80 meter høy, iført en mørk hettegenser eller jakke.

– Personen som gutten beskriver er eldre. Han kjørte også en liten personbil, forklarer Sørensen og legger til at det heller ikke var snakk om fysisk kontakt mellom de to.

Derimot ser de sammenheng med hendelsen i Kanadaskogen for tre uker siden, hvor en jente (15) ble utsatt for et overfall under en joggetur i Kanadaskogen.

– Det er samme type handling, og vi ser helt klart paralleller mellom de to sakene, sier Sørensen.

FLERE TILFELLER

Hendelsen skjer mindre enn en uke etter en lignende episode. Onsdag 3. september ble en gutt forsøkt lokket bort til en mann like utenfor Ågotnes skole.

Ifølge politiet skal mannen ha sagt «Kom bort her», eller lignende.

Mannen beskrives som mørk i huden.

Det var på denne strekningen på Arefjordvegen at en 15 år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en bil. Bilene og personene i bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Magne TurØy (Bergensavisen)


Dagen etter fikk politiet på Askøy melding om en lokke-episode på Tveit skole.

Torsdag i 2030-tiden i forrige uke lekte tre barn i tiårs-alderen på skoleplassen ved Tveit skole. En mann med lang frakk og hette skal ha ropt på dem og bedt dem om å komme bort.

Mannen skal ha gått til fots, og beskrives som mørkhudet.

ØNSKER TIPS

Det er ikke pågrepet noen for overfallet og politiet har det siste døgnet mottatt et tjuetalls tips.

Politiet har sikret seg biologisk materiale fra episoden i Arefjordvegen, som sendes inn til analyse hos Folkehelseinstituttet. Forhåpentligvis vil det gi DNA-svar som kan avsløre overfallsmannen.

Politiet ønsker kontakt med vitner som kan sitte på opplysninger hendelsene.

Les flere saker fra BA!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.