RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (16) voldstatt ti ganger

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ungdomskriminaliteten fortsetter i samme sporet, viser nye tall.

(BIIPMAG): Tidligere denne uken ble tallene fra SaLTo-prosjektet i Oslo lagt fram. Tallene er en gjennomgang av ungdomskriminaliteten i Oslo-området.

Stabilt
Rapporten viser at det i 2008 ble begått 2708 kriminelle forhold av 1573 personer under 18 år.

Det betyr at situasjonen er nærmest uforandret fra 2007. Da ble 3233 forhold begått av 1797 personer i samme aldersgruppe.

Som BiipMag skrev da rapporten for 2007 ble lagt fram i fjor, er det en liten gruppe ungdommer som står for en stor del av forbrytelsene. I fjor var det verste eksempelet en 17-åring som brøt loven hele 90 ganger.

Les hele saken her!

16-åring anholdt 36 ganger
Blant de 20 verste av disse er en 16 år gammel gutt som ble anholdt av politiet hele 36 ganger i fjor. En del av dette skal ha være narkotikakriminalitet, ifølge Dagbladet.no.

Blant topp 20 er også ei jente på 16 år. I fjor ble hun registrert av Oslo-politiet hele 15 ganger. Av disse var 10 voldsepisoder.

- Vi vet hvem alle disse personene er, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om dem. Dette er personer som politiet følger tett og som vi forsøker å følge opp, sier prosjektleder i SaLTo, Pål Meland, ved Strategisk stab i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Siste fra BiipMag.no: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere