Jente (17) bortført i Namsos

Foto: cesarlocano68 (Panoramia)

Jenta ble dratt inn i en bil på skoleveien og bundet i baksetet. Ett døgn etter ble hun funnet i Telthusbakken i Oslo i sjokk.

18.03.09 16:15

Namdalsavisa skriver at jenta stoppet ved gangveien på Namsbrua i Namsos for å legge noe i skolesekken sin, da en bil stoppet bak henne.

- Deretter skal en mannsperson ha grepet henne, holdt for øynene hennes og dratt henne inn i en bil. Her blir hun bundet fast og kneblet, opplyser etterforskningsleder Bengt Blom ved politiet i Namsos til avisa.

Bortføringen skjedde onsdag 4. mars. Først ett døgn etter ble jenta funnet i sjokk midt på ettermiddagen i Telthusbakken i Oslo av en tilfeldig forbipasserende, opplyser Blom til Nettavisen.

- Den som som fant henne, trodde det var snakk om en overdose og meldte fra til politiet. De kom til stedet og tok hånd om henne. Det viste seg imidlertid at jenta var i sjokk, opplyser etterforskningslederen.

- Lå i baksetet
17-åringen lå bundet og kneblet i baksetet på bilen hun var bortført i den lange veien fra Namsos til Oslo. Kidnapperen hadde også bundet noe foran øynene hennes så hun ikke skulle se.Hva som skjedde underveis vil Blom ikke gå i detalj på.

- Vi har gjennomført et avhør av jenta. Hun har fortalt det hun husker, men det har ikke gitt oss mye å gå på, opplyser han.

Det hun har forklart, er at den som bortførte henne kjørte en familiebil.

- Hun har ellers på følelsen at mannspersonen var normalt bygget og rundt 170-180 cm høy, sier Blom til Nettavisen.

Politiet mener at mannen handlet alene.

- Det skal ikke ha vært noen andre involvert, det var de to hele turen, sier Blom.

- Ikke et ord
Politiet vet ikke noe om nasjonaliteten til bortføreren.

- Vedkommende skal ikke ha sagt et ord hele turen, heller ikke snakket med noen andre. Jenta fikk heller ikke noe glimt av ansiktet hans. Han holdt bindet foran øynene hennes slik at hun ikke skulle se ham, sier Blom.

Politiet vet ikke om jenta ble dumpet i nærheten av Telthusbakken eller om hun gikk dit selv.

- Hun husker svært lite av den siste tiden av turen. Hun hadde alvorlig sjokk, sier Blom.

17-åringen ble rutinemessig tatt med til et overgrepsmottak i Oslo for å sikre eventuelle bevis. Politiet i Oslo har også gjennoført tekniske undersøkelser der hun ble funnet.

Funnet midt i Oslo
17-åringen ble bortført på brua i Namsos ved rv 17/ rv 269 mellom 16 og 18 den 4. mars. Hun ble funnet i Telthusbakken ca klokken 14. den 5. mars.

Nå etterlyser politiet folk i Namsos, Oslo eller andre steder i landet som kan ha tips i saken.

Jenta har avgitt forklaring til politiet. Politiet i Namsos er også igang med å avhøre jentas nærmeste omgangskrets.

Etterforskningslederen sier politiet har undersøkt grundig om hennes miljø eller omgangskrets kan ha noe med bortføringen å gjøre.

- Det ser ikke slik ut. Hun er ei sunn og normal jente. Men ingen opppdaget at hun var borte fordi hun bodde alene på hybel i Namsos, sier Blom.

Jentas tilstand skal forholdene tatt i betraktning, være bra.

Blom ber folk ta kontakt med politiet i Namsos på 74212000 eller hos politiets operasjonssentral i Steinkjer på telefon 02800 dersom de har tips i saken.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.