*Nettavisen* Nyheter.

Jente (17) kastet av bussen - fordi hun var lesbisk

Jente (17) kastet av bussen i Trondheim. Bussjåførene anklages for homohets.

28.05.08 15:49

(YEYE): Busselskapet Team Trafikk i Trondheim er i hardt vær etter at det i dag ble avslørt at flere homofile og lesbiske ungdommer i Trondheim mener de har blitt hetset for legningen sin, skriver Adressa.

- Sjokkert
Denne uken tok ungdomsorganisasjonen Skeiv Ungdom sammen med Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) affære og sendte inn klagebrev til Team Trafikk.

- Vi har klaget på oppførselen til en eller potensielt flere bussjåfører mot homofile og lesbiske ungdommer. Da jeg fikk saken på bordet ble jeg sjokkert, men skjønte fort at det her måtte tas affære, sier leder for Skeiv Ungdom i Trondheim, Jon Magne Helgetun til Yeye.

«Lesbisk? Da tror jeg du må gå av»
Helgetun forklarer at det er tre episoder som har gjort at de har klaget inn busselskapet.

- Det ene er en 17 år gammel jente som skulle ta bussen viste frem busskortet, hvorpå sjåføren spurte om hun var lesbisk. Da hun svarte ja, sa bussjåføren: «Da tror jeg du må gå av», forteller Helgetun.

Til Adressa forteller også Stig André Engstad (17) om at han for ble angrepet av en medpassasjer som reagerte på Engstads «feminine adferd».

- Han prøvde å slå til meg, og jeg tok imot armene hans i selvforsvar. Da kom bussjåføren bort, og også han begynte å kritisere meg. Han sa at han ikke likte å kjøre rundt på homofile, og resten av turen snakket de sammen om hvor lite de likte homofile, sier Engstad til avisen.

Beklager
Administrerende direktør for Team Trafikk, Arne J. Nymo, sier hendelsene er ukjente for selskapet, men at de tar sakene alvorlig. Samtidig beklager han overfor alle som har opplevd klanderverdige episoder hos busselskapet.

- Vår holdning er krystallklar: Mobbing og trakasseringer er helt uakseptabelt enten det gjelder kunder eller ansatte, uansett årsak. Bedriften slår hardt ned på eventuelle tilfeller. Vår opplevelse er at dette ikke er et problem hos oss, men vi kan selvfølgelig aldri gardere oss 100 prosent en bedrift med cirka 600 ansatte, sier Nymo til Adressa.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag