RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (17) meningokokk-smittet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
17 år gammel jente i Bærum smittet av den farlige bakterien.

(iOslo.no) Natt til 19. mars ble en 17 år gammel jente lagt inn på Sykehuset Asker og Bærum med mistanke om meningokokksykdom.

Nå bekrefter sykehuset at jenta er smittet av meningokokkbakterien. Denne bakterien kan gi smittsom hjernehinnebetennelse.

Ifølge Bærum kommunes hjemmesider er jentas tilstand god, og det er ikke varlset om flere tilfeller av sykdommen i løpet av helgen.

- Dette er en meget alvorlig sykdom som kan være dødelig om den ikke behandles, og nærmiljøet skal være på vakt i tre til fire uker fremover, sier kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen.

Ifølge Nilsen skal man være på vakt etter følgende symptomer:

- Ved akutt feber med hodepine og influensaliknende symptomer, ofte ledsaget av kvalme og oppkast, redusert allmenntilstand, stiv nakke og utslett som ikke blir borte om man trykker på det med et glass, skal man oppsøke lege, sier kommuneoverlegen til kommunens hjemmesider.

Meningokokkbakterien smitter ved dråpesmitte, som kyssing og deling av glass.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere