RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (17) skal ha blitt skutt fra kloss hold da hun luftet hunden

- KAN IKKE HA BEVEGET SEG LANGT: Blåmerket på jentas mage viser tydelig at hun er truffet av ett eller annet prosjektil. Jenta er ikke lettskremt, men om hun velger Hjertås som turområde den nærmeste tiden, er hun usikker på. – Det er sikkert en person som bor i nærheten. Han kan jo ikke ha beveget seg langt med våpenet. Da ville noen ha reagert, sier hun. Foto: Atle Møller (Sandefjords Blad)
- KAN IKKE HA BEVEGET SEG LANGT: Blåmerket på jentas mage viser tydelig at hun er truffet av ett eller annet prosjektil. Jenta er ikke lettskremt, men om hun velger Hjertås som turområde den nærmeste tiden, er hun usikker på. – Det er sikkert en person som bor i nærheten. Han kan jo ikke ha beveget seg langt med våpenet. Da ville noen ha reagert, sier hun. Foto: Atle Møller (Sandefjords Blad)
- Jeg hørte at han trakk av, og så kjente jeg at jeg var truffet av ett eller annet.

(Sandefjords Blad): Hendelsen skal ha skjedd i Hjertås-skogen i Sandefjord søndag ettermiddag.

Den 17 år gamle jenta ble naturlig nok svært forskrekket, men tar hendelsen med fatning. Hun ønsker imidlertid ikke å vise ansiktet sitt i avisa, i frykt for at personen som skjøt skal oppsøke henne.

17-åringen forteller at hun var ute og luftet hunden sin slik hun pleier, da en mannsperson plutselig hoppet fram framfor henne, og trakk av.

– Jeg hørte at han trakk av, og så kjente jeg at jeg var truffet av ett eller annet. Jeg ble så forskrekket at jeg ikke registrerte noen detaljer ved mannen. Jeg så bare at han løp vekk, sier jenta.

Med overlegg

Hun regner med at våpenet som ble brukt var et luftgevær eller en såkalt softgun. Men noen kule eller andre spor på stien fant hun ikke, til tross for at hun lette.

Jenta er overbevist om at det personen gjorde, var med fullt overlegg.

– Jeg var kledd i en knall rosa treningsgenser og var mer enn godt synlig. Dette var ikke en person som ble overrumplet og skremt, sier hun.

Da hun undersøkte magen sin umiddelbart etter episoden, så treffstedet ut som et insektsbitt. Men ganske snart utviklet det seg til et stort blåmerke.

– Det kunne vært verre. Jeg slapp unna med et blåmerke. Hjertås er et svært populært turområde. På turen i dag så jeg fire barnevogner og flere unger. Det er nesten godt han valgte meg, sier den 17 år gamle jenta.

Etter at forfjamselsen hadde lagt seg, reagerte hun med sinne, og vurderte å løpe etter mannen. Men med en fem måneder gammel valp på slep, lot hun være.

Hun ringte imidlertid politiet, men jenta, som kun har bodd i Sandefjord i et par måneder, slet med å oppgi nøyaktig stedsangivelse. Dermed var det ifølge jenta, lite politiet kunne gjøre.

Politiet bekrefter overfor Sandefjords Blad at de har fått henvendelse om episoden, og sier de vil etterforske saken på vanlig måte hvis jenta leverer en anmeldelse. Og det skal hun.

Jourhavende jurist i Vestfold politidistrikt, Pernille Flage, sier at det reageres strengt på denne typen lovbrudd, selv om det skulle dreie seg om en såkalt softgun, som hvem som helst kan skaffe seg.

– Det blir reagert med en bot på 8.000 kroner, inndragning av våpenet. Er det skade, kan personen også bli tiltalt for legemsfornærmelse, sier hun.

Signalement

17-åringen kan ikke gi signalement av han som skjøt, men det kan en turgåer hun snakket med etter hendelsen. Håpet er at hun melder seg for politiet.

– Hun så våpenet og spurte hva han drev med. Han hadde svart at han lekte, sier jenta.

Turgåeren mente mannen var 18 til 20 år gammel.

Vet du noe om dette kan du nå politiet på telefon 02800.

Les flere saker fra SB.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere