RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (2) drept - nære slektninger skadet

Sist oppdatert:
Da politiet rykket ut til et masseslagsmål på Ellingsrud i Oslo fredag, fant de ei to år gammel jente drept på gata. En mann er siktet for drap.

To kvinner med nær relasjon til barnet er innlagt på sykehus, men politiet kan ikke si noe om omfanget på skadene deres. Ytterligere tre personer, blant dem den siktede mannen, er skadd.

- Vi fikk en melding om slåsskamp på cirka ti personer. Da vi kom frem finner vi en person død, tre kritisk skadd og en person med lettere skader, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Martin Todnem til Nettavisen.

– En mann er foreløpig siktet for forsettlig drap. Vi kan ikke utelukke andre siktelser, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Den drapssiktede mannens bakgrunn eller tilknytning til den drepte jenta, vil ikke politiet kommentere, men det skal dreie seg om en mann i 30-årene.

Meldingen om en slåsskamp utendørs i Dragonstien kom til politiet like før klokka 16.30 fredag ettermiddag.

Blomster og lys på åstedet hvor den drepte to år gamle jenta ble funnet på Ellingsrud.


Vil ikke gå ut med dødsårsak
Den døde personen som ble funnet da politiet kom til åstedet er en to år gammel jente. To av de kritisk skadde kvinnene som ligger på sykehuset er nære slekninger av barnet, opplyser fungerende leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt Kari-Janne Lid under en pressekonferanse fredag kveld.

Kriminalteknikere arbeider på åstedet på Ellingsrud hvor en person er drept og flere alvorlig skadet.


Jenta ble funnet død utendørs. Politiet ønsker ikke å gå ut med dødsårsaken til barnet.

– I tillegg ble det funnet flere skadde voksne personer. Politiet har så langt fått bekreftet at to av barnets slektninger er innlagt med skader på sykehus, sier Lid på pressekonferansen.

Politiet jobber nå med å finne ut relasjonene mellom de innvolverte i saken sier operasjonsleder i Politiet til Nettavisen.

En mann pågrepet
En mann i 30-årene er siktet i saken, han var fredag kveld ennå ikke avhørt. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvilken bakgrunn den siktede har eller hvilken tilknytning han har til den drepte jenta.

- En mann kyttes til hendelsen og er pågrepet. Ytterligere to menn knyttes også til hendelsen, men de ligger skadet på sykehus, sier Lid.

Gjerningsmannen som er pågrepet skal være lettere skadet.

- Flere kan bli siktet, påpeker Lid.

Hun forteller at hendelsesforløpet og motivet fortsatt er uavklart, men at de jobber for å få kartlagt hvem som er involvert og hva det er som har skjedd.

En person er død og flere er kritisk skadd etter knivstikking på Ellingsrud i Oslo.

Kaotiske tilstander
Politiet forteller om kaotiske tilstander da de ankom åstadet. Det var mye mennesker og store områder.

- Mange personer har sett hva som har skjedd og det er viktig å få kartlagt alle som har vært på stedet som kan bidre med opplysninger, sier Lid.

– Det var svært kaotisk da vi kom til stedet. Politiet har kontroll på en gjerningsmann, som er skadd, men ikke alvorlig, forteller innsatsleder Kristoffer Bang til NTB.

Det pågår etterforskning på stedet.

– Vi har en formidabel oppgave foran oss med avhør av vitner og et stort område som skal sperret av. Vi vet ingenting om hvorfor dette skjedd, fortsetter innsatslederen.

- Slåssing mellom flere menn
Masseslagsmålet pågått både i en bolig og på gaten på utsiden.

Politiet opplyste tidlig at vitner har observert skytevåpen. Dette skytevåpnet skal være en shotgun, som politiet har tatt i beslag.


- Politiet rykket ut med mange enheter og møtte et svært kaotisk åsted. Det hadde vært slåssing mellom flere menn, og politiet fant ei jente på stedet som var drept, fortalte fungerende leder Kari-Janne Lid for seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB etter pressekonferansen fredag kveld.

(Saken fortsetter under bildet)

En person er død og flere skadd etter knivstikking på Ellingsrud.


Etterlyser vitner
Politiet fant jenta død på bakken i Frydenlund borettslag da de rykket ut på en melding om at flere personer deltok i en slåsskamp og at flere var knivstukket.

Politiet etterlyser flere vitner til saken, og ber folk som så hva som skjedde, om å melde seg for politiet.

– Etterforskningen pågår for fullt, så det vil bli avhør i løpet av kvelden. Forhåpentligvis vil også siktede avhøres i løpet av kvelden, sier Kraby til NTB.

Grunnlaget for pågripelsen er opplysninger fra åstedet og politipatruljene som rykket ut til Ellingsrud fredag ettermiddag, ifølge Lid.

Åpen ungdomsklubb
Bydelens kriseteam åpnet kjelleren ved Ellingsrud kirke for publikum fredag kveld. Kirken vil også være åpen lørdag for dem som måtte ønske å komme dit etter den tragiske hendelsen i drabantbyen øst i Oslo.

Også Ellingsrud fritidsklubb holdt dørene åpne fredag kveld med hjelpeapparat til stede. Politiet ville være på plass begge steder for å svare på spørsmål.

Mange vitner
Det var mange vitner til slåsskampen i boligområdet fredag ettermiddag.

– Vi jobber intenst for å få oversikt over vitner og få inn mannskaper sånn at vi kan begynne å avhøre dem så snart som mulig. Dette er en sak hvor mye fortsatt er veldig uavklart, både når det gjelder motiv og hendelsesforløp, sa Lid til NTB fredag kveld.

Da politiet holdt en pressekonferanse like før klokken 20.30 fredag kveld, var ennå ingen involverte avhørt i saken.

Hendelsen fant sted på Ellingsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere