Jente (20) hadde luftvernkanon

Foto: JOSE MENDEZ (EPA)

Den 20 år gamle jenta passet på et enormt våpenlager da hun ble pågrepet av politiet.

15.04.09 14:00

20-åringen smiler forsiktig til kameraet idet politiet tar bilde av våpenlageret hun passet på for meksikanske narkobander.

Anahi Beltran Cabrera ble pågrepet av politiet under en rutinekontroll i den meksikanske delstaten Sonora i nærheten av den amerikanske grensen.

Politiet beslagla et omfattende våpendepot inkludert en luftvernkanon som kan avfyre 800 skudd i minuttet, fem rifler, en granat og deler av en granatkaster.

Tatt med luftvernkanon
Etterforskerne tror våpnene tilhører det beryktede narkotikakartellet Beltan Leyva. Dette er første gang at meksikansk politi beslaglegger en luftvernkanon, som er i stand til å gjennomtrenge pansrede kjøretøy på 1,5 kilometers avstand, skriver Daily Mail.

De meksikanske narkotikabandene har den siste tiden fått tilgang på tyngre skytevåpen, noe som engster politiet som blir overkjørt av de kriminelle.

I forrige måned ble 2000 soldater utplassert i byen Ciudad Juarez med hensikt å opprette lov og orden i Mexicos voldeligste by. I løpet av fire uker ble 250 mennesker drept i byen som følge av narkorelatert kriminalitet.

Blodig krig
Narkotikakarteller kjemper en blodig krig mot hverandre for å få kontroll over de lukrative smuglerrutene inn til USA, og 8000 mennesker har blitt drept i forbindelse med narkotikarelatert kriminalitet i landet de to siste årene.

Kartellene tjener gode penger på å smugle narkotika inn til USA, for deretter å smugle inn amerikanske våpen til Mexico som de bruker til å væpne sine kriminelle undersåtter.

Den onde sirkelen har forverret seg betraktelig det siste året, og president Barack Obama varslet i forrige måned tøffe tiltak mot den illegale narkotika- og våpenhandelen.

- Vi er nødt til å gjøre mer og forsikre oss om at våpen og penger ikke strømmer tilbake til kartellene, sa Obama under en pressekonferanse i forrige måned.

Det hvite hus opplyste også at de vil bruke 700 millioner dollar på å styrke sikkerheten langs grensen til Mexico, melder BBC.

Les også: Fant fem hoder i kjølebokser
Les også: Fant 27 lik på ett døgn

Utenriksminister Hillary Clinton besøkte Mexico i slutten av mars for å drøfte den alvorlige situasjonen med president Felipe Calderon.

- Vår umettelige etterspørsel på illegal narkotika gir økt narkotikahandel. Vår inkompetanse når det gjelder å forhindre at våpen blir smuglet over grensen til disse kriminelle, forårsaker at politifolk, soldater og sivile blir drept. Jeg mener på det sterkeste at vi har en del av ansvaret, sa Clinton da hun ankom Mexico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.