RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (6) delvis fortært av pirajaer

Pirajaer er en fellesbetegnelse for flere søramerikanske arter av karpelakser med skarpe tenner. De er normalt fra 15 til 25 centimeter lange. De lever i elvene i Sør-Amerika. Hovedsakelig finner man fiskene i Amazonas, samt i elver i Guyana og Paraguay. Arten Pygocentrus piraya lever i elva Rio São Fransisco i Brasil. Pirajaer lever stort sett av frø, plantemateriale, og som predatorer og åtseletere på andre fisk. Kilde: Wikipedia.
Pirajaer er en fellesbetegnelse for flere søramerikanske arter av karpelakser med skarpe tenner. De er normalt fra 15 til 25 centimeter lange. De lever i elvene i Sør-Amerika. Hovedsakelig finner man fiskene i Amazonas, samt i elver i Guyana og Paraguay. Arten Pygocentrus piraya lever i elva Rio São Fransisco i Brasil. Pirajaer lever stort sett av frø, plantemateriale, og som predatorer og åtseletere på andre fisk. Kilde: Wikipedia. Foto: Adek Berry (AFP)
Sist oppdatert:
Angrepet av rovfisk etter at hun falt ut av kanoen.

En seks år gammel jente døde etter å ha blitt angrepet av piraja i Brasil. Rovfisken gikk til angrep på jentas bein da hun falt ut av en kano under en tordenstorm. En teori er at jenta først druknet, og deretter ble spist av pirajaer, skriver International Business Times.

Jenta var på ferie sammen med sin bestemor og fire andre barn da kanoen kantret i elven Maicuru i Monte Alegre, skriver den brasilianske avisen Ariquemes Agora, ifølge The Independent.

- Glapp ut av hendene
Mens de andre barna ble reddet opp av bestemoren, forsvant seksåringen under vannet.

- Jeg forsøkte å holde henne fast, men med alle de andre barna rundt meg, så glapp hun ut av hendene mine, sa bestemoren til lokale medier.

- Jeg kunne ikke se henne lenger da vi kom til elvebredden.

Det ble slått alarm, men da politiet kom til stedet, var det allerede for sent. Pirajaene hadde spist seg helt inn til beinet på jentas underkropp.

Sjeldent, men farlig
Pirajaangrep i Brasil er sjeldent, men farlig. Forretningsmann Rafael Solomon ble bitt i foten av pirajaer da han svømte i innsjøen Corumbá i Caldas Novas forrige måned.

- Heldigvis for meg så er jeg en voksen person som klarte å komme meg ganske raskt opp fra vannet. Men det kunne vært dødelig for et barn, uttalte han til Globo News.

Solomon har forklart at det ikke fantes noe skilting som advarte mot pirajaer i innsjøen. Lokalmyndighetene har lovet at de skal få på plass flere skilt som varsler svømmere om pirajafaren.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere