RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (6) gikk av toget uten mor

Alle foreldres skrekk? Den seks år gamle jenta gikk av på Lillestrøm stasjon, mens moren ble værende igjen på toget.
Alle foreldres skrekk? Den seks år gamle jenta gikk av på Lillestrøm stasjon, mens moren ble værende igjen på toget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet: - Jenta var godt oppdratt. Hun nektet å bli med en fremmed mann i bil.

Skjærtorsdag satt det en fortvilet mor på toget mellom Oslo og Lilestrøm. Hun hadde akkurat opplevd en situasjon som sikkert mange foreldre kan kjenne seg igjen i. Datteren på 6 var borte vekk.

Etter hvert innså hun hva som hadde skjedd. Jenta hadde gått av toget på Lillestrøm og før moren visste ordet av det, hadde dørene lukket seg og toget raste på vei mot Oslo.

Den fortvilede moren fikk hjelp av en medpassasjer til å ringe politiet, som orienterte om episoden på Twitter:

- 1 år gammel jente kommet seg av toget på Lillestrøm stasjon. Mor sitter igjen på toget mot Oslo. Vi har kontroll på jenta.

Heldigvis hadde folk tatt seg av henne og politiet fant henne med en gang, noen få minutter senere.

Aldersforvirring

Det ble raskt tydelig at det hadde oppstått kommunikasjonssvikt mellom politiet, medpassasjeren og moren.

For jenta var ikke ett år, slik politiet først hadde fått beskjed om, men opplyste til tjenestemenn på stasjonen om at hun var seks.

- Uklar melding hva gjelder jentas alder. Hun sier selv hun er 6 år, men melder mente hun bare var 1 år. Mor og barn snart gjenforent, skriver politiet.

Nektet å bli med politiet

Operasjonsleder Patrick Solberg ved Romerike politidistrikt opplyser overfor Nettavisen at jenta var helt ute av seg da hun ble stående igjen alene på perrongen. Da en av tjenestemennene tilbød seg å kjøre henne til moren som snart befant seg på Oslo S, satte seksåringen seg på bakbena.

- Barnet var lei seg og gråt, men hun var godt oppdratt og nektet å bli med fremmede menn i bil. Derfor fraktes nå moren tilbake til Lillestrøm i en av våre politibiler. Vi tar vare på henne til mor kommer tilbake. De blir snart gjenforent, sier Solberg.

Solberg sier at han aldri har opplevd en slik sak.

- Det er første gangen jeg har hørt om at noen mister barnet sitt på en togstasjon på denne måten. Heldigvis fikk historien en lykkelig slutt. Det er fort gjort. Vi får ta en prat med mor og datter når de kommer til Lillestrøm, sier han.

Les også:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere