RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (8) hyller muslimsk opprør

Foto: Skjermdump (9News)
Gir sin støtte til hellig krig under en muslimsk konferanse i Australia.

En video fra en muslimsk konferanse i Sydney har skapt sterke reaksjoner i Australia.

Den kontroversielle videoen viser en jente – som skal være bare åtte år – snakke om opprøret i Syria, og om reaksjonene mot den anti-islamske filmen «Innocence of Islam».

Les også:Her er mannen bak Muhammed-filmen

- Kjærlighet til jihad
- Barn like unge som meg selv kan bli observert i gatene når de slutter seg til opprøret, setter livene sine på spill for å skaffe mat, vann og medisiner til sårede familiemedlemmer, noen av dem vil aldri returnere til sine mødre ... Ingen er for unge, sier jenta, som bare er identifisert som Ruqaya, i talen sin, ifølge Daily Mail .

- Dette opprøret har vist at fellesskapet lever, og at det støtter islam, har kjærlighet til jihad og har fridd seg fra frykten hun hadde, sier jenta.

Uttalelsene hennes har gjort at myndighetene nå velger å etterforske bakgrunnen til den unge jenta.

Massive protester
Videoen kommer samtidig som at myndighetene i Australia har måttet håndtere massive protester fra muslimer i landet. Lørdag ble 17 personer skadet og seks arrestert i forbindelse med opptøyer i Sydney, der også barn skal ha deltatt.

Den islamkritiske filmen som er roten til opptøyene, har også tirsdag ført til dramatikk. I Kabul i Afhganistan ble minst ti mennesker drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta ved siden av en minibuss.

Den afghanske islamske gruppa Hezb-e-Islami har påtatt seg ansvaret for angrepet og sier det var gjengjeldelse for den amerikanske filmen som håner Muhammed, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere