RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (16) har anmeldt voldtekt i park i Sarpsborg


Jenta har forklart at mannen satt på en benk og dro henne inn i en busk.
Jenta har forklart at mannen satt på en benk og dro henne inn i en busk. Foto: Geir Bjørnstad (Sarpsborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
Politiet etterlyser vitner etter at en 16 år gammel jente har anmeldt en voldtekt i Kulåsparken i Sarpsborg.

SARPSBORG (SA.no): Voldtekten, som ble politianmeldt én uke etter hendelsen, skal ha skjedd i forbindelse med festivalen «Pønk i Parken» i Kulåsparken som ble arrangert den siste helgen i mai.

Holdt unna offentligheten

Den fornærmede jenta er 16 år gammel. Hun har forklart til politiet at hun gikk tur i parken da hun så en ukjent, aggressiv mann som satt på en benk i nærheten av dammen. Hun har videre forklart at mannen dro henne inn i en stor busk, hvor han voldtok henne. Dette skal ja skjedd i tidsrommet mellom klokka 15.30 og 16.00 om ettermiddagen.

– Fornærmede har beskrevet gjerningsmannen som en etnisk norsk mann mellom 20–30 år med blå øyne. Hun har beskrevet kroppsbygningen som normal, og hodeformen som rundt og bred. Han hadde blondt eller gyllenblondt hår med lengde på cirka 3–4 centimeter, og kort skjegg av typen «todagersskjegg» eller skjeggstubber. Han hadde på seg sort T-skjorte, sort knebukse og svarte sko. Fornærmete har beskrevet at gjerningsmannen snakket østfolddialekt. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner, og oppfordrer alle som kan ha opplysninger til å ringe politiet på telefonnummer 404 07 241, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding som ble sendt ut torsdag ettermiddag.

Les også: Kvinne skal ha blitt voldtatt i Kulåsparken

Politiet opplyser videre at denne saken har høy prioritet, og at de har gjennomført flere taktiske og tekniske etterforskningsskritt og legger til at de først ville gjøre disse nødvendige etterforskningsskrittene før de gikk ut med saken i offentligheten.

Dermed etterforsker politiet nå to overfallsvoldtekter i Kulåsparken med én ukes mellomrom.

Natt til søndag 3. juni meldte en kvinne ifra til politiet at hun i tidsrommet mellom klokka 01.30 og 04.00 hadde blitt voldtatt av en mannsperson med skjegg.

Utelukker ikke sammenheng

Politiet har i forbindelse med denne voldtektssaken flere ganger gått ut i mediene og etterlyst tips om en mannsperson som oppholder seg ofte i Kulåsparken.

Les også: Politiet har ingen mistenkte etter overfallsvoldtekt i Kulåsparken

Politiadvokat Anette Steen i Øst politidistrikt, som er etterforskningsleder i begge voldtektssakene, sier til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag ettermiddag at politiet så langt ikke setter de to voldtektene i sammenheng med hverandre.

Les også: Politiet uten spor etter Kulås-voldtektsmannen

– Etterforskningen så langt ikke har gitt opplysninger om at det er samme gjerningsmann som står bak begge voldtektene, men vi kan selvsagt ikke utelukke det, sier hun til SA.

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger og detaljer rundt den anmeldte voldtekten søndag 3. juni, som skal ha skjedd nedenfor toalettanlegget ned mot Festiviteten – altså et helt annet sted i parken enn voldtekten som er anmeldt under pønkfestivalen.

ØKT PATRULJERING: Det har på kort tid blitt anmeldt to voldtekter i Kulåsparken. Her fra stedet der det ble anmeldt voldtekt 3. juni. 

Det eneste politiadvokat Steen ønsker å si er at kvinnen som har anmeldt voldtekt 3. juni var atskillig eldre enn den 16 år gamle jenta.

Politiadvokaten opplyser videre til Sarpsborg Arbeiderblad at de ikke har noen navngitte mistenkte i noen av de to voldtektssakene som nå er under full etterforskning.

Disse to alvorlige sakene fører til at politiet nå iverksetter økt patruljering i og ved Kulåsparken.

– For å forebygge nye hendelser, har politiet vært til stede i Kulåsparken både uniformert og sivilt. Dette vil fortsette framover, opplyser politiet.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere