Den 12 år gamle jenta som natt til søndag ble drept under skyting på en bensinstasjon i Hallunda i Botkyrka sør i Stockholm skal ha vært ute og luftet hunden. Det melder Sveriges Television.

Politiet jobber videre med å samle vitnebeskrivelser og tekniske bevis for å kartlegge hendelsesforløpet. I den forbindelse har de også etterlyst en hvit bil som skal ha vært på stedet.

Jenta ble skutt på en bensinstasjon ved 3.30-tiden natt til søndag. Hun ble ført til sykehus i ambulanse og senere bekreftet død.

Skal ha vært tilfeldig offer

Målet for skytingen skal ifølge avisa Expressen ha vært to menn fra et kriminelt nettverk, og jenta skal ha blitt et tilfeldig offer.

Også Aftonbladet skriver at hun ble truffet av en kule som ikke var ment for henne, og som ble avfyrt fra en bil som kjørte forbi.

– Vi ble kalt til stedet og fant en tolv år gammel jente som var hardt skadd av skuddsår, som senere døde av skadene, uttalte Caroline Paasikivi, som er politiets områdesjef i Stockholm.

Saken blir etterforsket som drap, opplyser politiet. Foreløpig er ingen personer pågrepet.

Overvåkingsfilm

Politiet sperret søndag av området, som ligger i Norsborg i Botkyrka kommune. Det ble gjennomført tekniske undersøkelser og sikret film fra videoovervåkingskameraer. Bensinstasjonen ligger like ved en McDonalds-restaurant.

Flere personer varslet politiet ved 3.30-tiden etter at de hørte smell fra en bensinstasjon. Da politiet ankom stedet, fant de jenta med skuddskader. Ved 10-tiden søndag formiddag oppdaterte politiet hjemmesiden sin med opplysninger om at jenta er død, og at de pårørende er informert.

Sjokk blant naboer

I Norsborg er innbyggerne sjokkert over drapet.

– Det er forferdelig. Noen ganger kommer man hit med barna, nå tør man ikke det. Datteren min er tolv år. Den kulen kunne truffet hvem som helst, sier Anod Samir, som bor i nærheten av bensinstasjonen, til Aftonbladet.