Politiet skjøt torsdag en 14 år gammel jente ved uhell i forbindelse med en voldshendelse i en klesbutikk i i San Fernando Valley nord i Hollywoood i Los Angeles. Jenta døde av skadene, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Jenta sto inne i et prøverom i butikken da hun ble truffet av politiets skudd som gikk gjennom veggen i prøverommet. Kilder bekrefter overfor Los Angeles Times at jenta var der for å prøve en kjole til quinceañera, en tradisjonell fest for å markere overgangen fra barn til voksen.

Jenta skal ha vært i butikken sammen med moren sin.

Uhellet skjedde da politiet rykket ut etter meldinger om overfall og konfronterte den mistenkte gjerningsmannen. Mannen døde på stedet etter skytingen.

- Vi har en jente som var i prøverommet bak veggen som, slik jeg forstår det, var i skuddlinjen da en politibetjent åpnet ild. Dette er forferdelige og tragiske omstendigheter, uttalte politisjef Michel Moore til pressen og bekreftet at det var politiets skudd som drepte jenta.

Mannen skal forut for konfrontasjonen med politiet ha overfalt en kvinne. Hun ble sendt til sykehus med det som beskrives som moderate til alvorlige skader, melder NTB via AP.

Politiet åpnet ifølge egne forklaringer ild da de så gjerningsmannen angripe noen i butikken.

Foreløpige rapporter sier at det ikke ble funnet noe våpen på gjerningsmannen som politiet konfronterte i butikken. Det ble funnet en stålwire ved siden av mannen.

Påtalemyndigheten i Los Angeles har innledet gransking av hendelsen.

- Dette er hjerteskjærende, og jeg kan ikke finne ord som kan trøste en mor og en familie, men jeg kan forsikre familien og offentligheten om at vi skal gjennomføre en grundig etterforskning, uttalte politisjefen torsdag kveld, skriver Los Angeles Times.