Gå til sidens hovedinnhold

Jente (16) ble gjengvoldtatt og brent til døde

Ny grotesk voldtektssak ryster India.

Kolkata (NTB-AFP-DPA): Indisk politi har pågrepet flere menn etter at en 16 år gammel jente ble gjengvoldtatt to ganger og deretter brent til døde. Saken er et nytt uhyggelig eksempel på volden som truer indiske kvinner.

Tenåringsjenta ble første gang angrepet og voldtatt av en gruppe menn i Kolkata 26. oktober. Dagen etter oppsøkte hun politiet for å anmelde voldtekten. På vei hjem fra politistasjoner ble hun overfalt og gjengvoldtatt på nytt.

Lille julaften ble hun så oppsøkt av to menn, som satte fyr på henne. Jenta fikk store skader og døde på sykehus nyttårsaften.

- Rett før hun døde, sa hun i nærvær av helsepersonale at to personer med nær tilknytning til dem som nå er arrestert, satte fyr på henne. Dette skjedde da hun var alene hjemme 23. desember, sa politisjef Rajiv Kumar i byen Madhyagram 25 kilometer nord for Kolkata.

- De siktede ville drepe datteren min for å skjule forbrytelsene de hadde gjort, sier jentas far.

Demonstrasjoner
Først onsdag 1. januar, over to måneder etter at den første voldtekten skjedde, ble flere menn pågrepet og siktet for voldtektene og drapet.

Både onsdag og torsdag demonstrerte flere hundre menneskerettsaktivister i Kolkata og New Delhi i protest mot at politiet ventet så lenge med å pågripe de antatte gjerningsmennene.

- Vi er overbevist om at dersom myndighetene hadde grepet inn tidligere og arrestert forbryterne, så ville de påfølgende grusomhetene ha blitt forhindret og jenta vært i live i dag, skriver gruppa All India Democratic Women's Association, som står bak demonstrasjonene, i et brev til delstatsministeren i Vest Bengal.

Sikkerhetssjefen i delstaten sier torsdag at alle mennene som mistenkes for voldtektene og drapet nå er pågrepet og siktet, og han lover at de vil bli stilt for retten.

Mange angrep mot kvinner
Overgrepene føyer seg inn i en rekke angrep med seksuelle overtoner mot indiske kvinner det siste året.

I desember 2012 ble en 23 år gammel kvinne gjengvoldtatt på en buss i hovedstaden New Delhi. Hun døde av skadene hun ble påført. I august i fjor ble en kvinnelig fotograf voldtatt av flere menn mens hun var på jobb i storbyen Mumbai. (©NTB)

Kommentarer til denne saken