*Nettavisen* Nyheter.

Jente døde etter boligbrann i Rakkestad

Foto: Lars Brock Nilsen (Rakkestad Avis)

17.01.14 12:52

(Rakkestad Avis) Den tre år gamle jenta, som torsdag ble hentet ut av det brennende huset i Eidsbergveien 8, ble samme kveld erklært død.

- Jenta døde i går natt av skadene hun pådro seg, forteller Midtskog.

Tilstanden til moren (26) skal fortsatt være svært kritisk, og betegnes som livstruende, melder sykehuset. Faren (32) til barnet ligger til observasjon på Fredrikstad sykehus røykskader. En hund omkom i brannen.

Faren skal ha kommet seg ut av huset på egenhånd, og forsøkt å få ut barnet og kvinnen, som befant seg inne i den brennende bygningen. Brannvesenet fikk til slutt hentet de bevisstløse ut av huset.

Brannmannskapene jobbet med slukningsarbeidet til 14.30-tiden torsdag. Luftambulansen og et Sea King-helikopter var i på vei til brannstedet for å bistå ambulansepersonell, men klarte ikke å lande på grunn av dårlige værforhold.

Avhører vitner
Lensmann i Rakkestad lensmannskontor, Svein Midtskog, forteller at politiet fikk gjort mye etterforskning i løpet av torsdagen, blant annet avhørt rundt 10 vitner. Flere av disse brannfolk.

- Vi kommer til å gjøre flere avhør i løpet av dagen i dag, opplyser han.

Krimteknikere fra politiet er nå på plass for å etterforske årsaken til brannen.

- Foreløpig er årsaken til brannen ukjent, og vi har ingen mistanke om noe kriminelt, sier lensmann Midtskog.

Opprettet kriseteam
I etterkant av brannen som til nå har ført med seg et dødsfall, har kommunens kriseteam stått til disposisjon for pårørende og berørte som trenger hjelp.

- Vi har personlige tilbud til de som trenger det, og vi har allerede vært i samtaler med flere. Vi har og bistått med praktiske ting som for eksempel transport, forteller kommunelege i Rakkestad Oddvar Ekeberg. Han kan ikke si noe konkret om hvor mange personer kriseteamet til nå har hjulpet.

Brannen i boligen i Rakkestad ble oppdaget av forbipasserende torsdag, og meldingen gikk ut 08:57. Politiet kom først til brannstedet raskt etterfulgt av Rakkestad brannvesen.

Bygget som brant er et kombinert bolig- og næringsbygg. Det er to leiligheter i byggets andre etasje. Beboerne i den andre leiligheten var ikke tilstede da brannen startet. Bygget er totalskadd. Bygningen er for tiden under restaurering.

Les flere saker fra Rakkestad Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag