Gå til sidens hovedinnhold

Jente drept - bygda i sorg

En mann (18) er pågrepet for drapet på ungdomsskolejente.

Rektor ved Skaun ungdomsskole i Sør-Trøndelag har mandag formiddag orientert de 250 elevene ved skolen om at en jente som var elev ved skolen, er funnet drept, melder VG.

Jenta ble funnet død søndag kveld. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken.

- Det som har skjedd er helt uforståelig. Jeg har selv snakket med rektor, og vi ble enige om å kalle sammen til et møte da skolen startet i dag tidlig. Dette er et sjokk for oss alle. Et kriseteam fra kommunen er til stede på skolen nå, sier rådmann Katrine Lereggen til avisen.

Det vil bli flere sammenkomster utover dagen, der elever og ansatte får tilbud om krisehjelp.

Begge fra Skaun
- Det er en 18 år gammel mann som er siktet og pågrepet for drap på en ung kvinne i Skaun kommune sør for Trondheim. Han ble pågrepet søndag kveld, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Ann Kristin Øie, til Nettavisen.

- Mannen er hjemmehørende i Skaun kommune. Jenta er ennå ikke identifisert. Omstendighetene rundt drapet er foreløpig ikke kjent. Politiet holder en pressekonferanse klokken 11.00 på Politihuset i Trondheim, sier hun.

Ungdomsskoleelev
Politiet ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer om drapet før pressekonferansen mandag formiddag. Overfor adressa.no bekrefter politiet på stedet at jenta gikk i tiende klasse på Skaun ungdomsskole.

Ordføreren fikk beskjed om drapet klokken 02.30 natt til mandag.

- Det er jo en hendelse som er dypt tragisk, og vi har kalt sammen et kriseteam for å gi den hjelpen som man kan gi i en sånn situasjon, sier ordfører Jon P. Husby i Skaun kommune til Nettavisen.

Liten kommune
- Skoleledelsen er informert og de vil nok ta grep der, sier Husby.

- Det er en veldig vanskelig situasjon for familie og venner, og vi prøver som sagt å gi den hjelpen vi kan, sier Husby.

Skaun kommune har om lag 6400 innbyggere. Ifølge adressa.no har politiet sperret av et skogområdet i Skaun.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar