*Nettavisen* Nyheter.

Jente kontaktet av to ukjente menn

Foto: (Søndre Buskerud/Twitter)

Politiet ønsker at mennene tar kontakt.

02.10.12 22:34

Politiet i Hedmark fikk tirsdag ettermiddag melding om at 2 ukjente, voksne menn tok kontakt med en jente i Elverum.

- Mennene var ukjente for jenta og hun løp vekk fra dem etter at de tok kontakt med henne sier politistasjonssjef i Elverum, Tom Johnsen.

Dette skal ha skjedd i området mellom Martnsenteret og Folkehøgskolen i Elverum, og i tidsrommet mellom kl 1400 og 1430 tirsdag.

Opplysninger om saken gis til Hedmark politidistrikt på telefon 62 53 90 00 eller e-post; tips-hedmark@politiet.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Politiet)

De skal ha kjørt i en vare- eller kassebil.

- Politiet har ikke nå holdepunkter for å knytte dette forholdet opp mot andre episoder i Østlandsområdet den siste tiden. Mange barn og voksne er redde og utrygge nå og derfor er det viktig at vi i politiet tar slike meldinger alvorlig og at vi tidlig starter våre undersøkelser sier Johnsen.

I pressemeldingen oppfordrer politiet de to mennene til å ta kontakt med politiet i Hedmark.

Østlandet har hatt en rekke slike mistenkelige hendeler i det siste.

Politiet har fått inn mange tips , og mandag ettermiddag stanset politiet i Sørum en hvit varebil etter tips fra publikum om at den hadde kjørt fordi Frogner skole flere ganger.

– Vi får en mengde tips i sakene rundt bortføringsforsøkene på Romerike den siste tiden. Personene i denne hvite varebilen ble løslatt etter å ha vært i avhør. Vi har loggført deres forklaringer, sier operasjonslederen til rb.no

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Interesse
I bilen satt det tre rumenere. Politiet har sikret seg mennenes personalia.

- Jeg kan bekrefte at varebilen ble kontrollert som mistenkelig etter forsøkene på bortføringer i det siste, sier politioverbetjent Svein Engen ved Sørum lensmannskontor til Indre.

Han bekrefter at den hvite Ford Transiten hadde skilter som var interessante for politiet i Hedmark etter hendelsen i Odal.

Ifølge Engen var det tre rumenske menn i bilen. Politiet har sikret seg mennenes personalia.

- Tips fra publikum er svært viktig i saker som dette, sier Svein Engen.

Samordningsmøte
Flere lignende hendelser i Asker og Bærum og flere andre steder på Østlandet, gjorde at Kripos i dag holdt et samordningsmøte mellom fem lokale politidistrikt.

Etter møtet sa politiinspektør Reidar Bruusgaard i Kripos følgende:

- Det er for tidlig å konkludere eller utelukke noe, men så langt ser vi ingen klare fellestrekk i disse sakene.

Her er fakta om bortføringsforsøkene på Østlandet de siste to ukene:

* Torsdag 20. september skal ei 13 år gammel jente ha blitt overfalt av en mann og forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll.

* Fredag 21. september skal ei 15 år gammel jente ha blitt forsøkt dratt inn i en grå varebil ved gamle Øvre Dalen skole i Gan i Fet kommune.

* Fredag 21. september skal to kvinner på 19 og 20 år ha blitt utsatt for to separate bortføringsforsøk i Drammen. Kvinnene har beskrevet tre menn i 20-årene med utenlandsk utseende som snakket gebrokkent. I det ene tilfellet ble bilen beskrevet som en hvit kassebil. I det andre tilfellet ble bilen beskrevet som liten, mørk og med sotete ruter og svarte felger. En mann ble pågrepet i saken, men politiet sier de ikke er sikre på om de har tatt rett person.

* Tirsdag 25. september skal en mann ha forsøkt å lokke en åtte år gammel gutt inn i en blå bil på størrelse med en Peugeot 505 i Lommedalen i Bærum. Mannen ble beskrevet som skjeggete og mørk.

* Torsdag 27. september skal ei 13 år gammel jente ha blitt forsøkt lokket inn i en blå bil i Lommedalsveien i Bærum.

* Fredag 28. september skal ei elleve år gammel jente ha blitt forsøkt lokket inn i en hvit kassebil på Emma Hjort i Bærum.

* Søndag 30. september skal ei 15 år gammel jente har blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil i Nord-Odal. To menn i bilen snakket engelsk. Den ene hadde skjegg og bart, den andre var glattbarbert. Begge hadde svarte gensere, ifølge jentas beskrivelser.

* Mandag 1. oktober har tre små gutter forklart at en mann prøvde å lokke dem til seg i en mørk bil i Sandefjord. I bilen hadde mannen en stor bamse i passasjersetet. En mann meldte seg senere for politiet fordi han mente beskrivelsen i mediene lignet på ham. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre, og tirsdag ble han løslatt etter avhør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.