*Nettavisen* Nyheter.

Jente slept i flere kilometer

Foto: Jonny Olsen (Jonny Olsen)

Syklist livstruende skadet etter påkjørsel i Slemmestad.

18.06.09 18:18

Den 12-13 år gamle jenta var på vei hjem fra skolen på sykkel da hun ble påkjørt to ganger torsdag formiddag.

Etter påkjørselen ble hun sittende fast under en personbil og ble slept etter denne bilen hele fire kilometer fra ulykkesstedet.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Slept 4 kilometer
På en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyste politiet at jenta først ble påkjørt av en lastebil, og deretter av en personbil.

Jenta skal ha blitt påkjørt av lastebilen, en sementbil, da hun skal ha forsøkt å krysse veien like ved kapellet i Slemmestad i Røyken kommune. Personbilen skal ha kommet bak lastebilen, og alt tyder på at hun skal ha blitt slept etter personbilen helt til den stoppet i boligområdet Høymyrmarka, på den andre siden av Asker-grensa, ifølge Budstikka.

- Hun er bitt slept etter personbilen cirka 4 kilometer, opplyser lensmann Erling Arne Meek i Røyken avisen.

Meek sier at ting tyder på at lastebilen hadde svært liten fart eller nesten sto stille da den kjørte på jenta. Sjåføren skal ikke ha merket at han kjørte på syklisten.

På stedet hvor jenta ble påkjørt ble det lett med manngard for å finne jenta, men uten resultater. Skoene til jenta ble funnet 700 meter etter unna stedet der hun ble truffet av tankbilen, skriver avisen.

Livstruende skadet
Ulykken skjedde litt før klokken 12.

Jenta ble funnet fastklemt og alvorlig skadet under bilen, og ble fløyet til Ullevål universitetssykehus.

Ullevål universitetssykehus opplyser i en pressemelding klokken 14.30 at jenta er livstruende skadet. Hun har skader i hode, ansikt, bryst, buk og brudd, ifølge sykehuset.

Sjåførene i avhør
Jenta er nå under intensivbehandling.

- Om det er flere kjøretøyer involvert i påkjørselen, er ennå for tidlig å si, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Begge sjåførene sitter nå i avhør, og de er formelt siktet for brudd på veitrafikkloven. Førerkortene deres er beslaglagt, det er tatt blodprøver av dem.

Det skal ha vært flere vitner til hendelsen, og disse vil også bli avhørt i løpet av kvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.