RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentegjeng gikk fri etter dette overfallet

Foto: Faksimile (YouTube)
Sist oppdatert:
22-åringen ble overfalt og gjentatte ganger sparket i hodet på åpen gate. Jentegjengen slapp unna med samfunnsstraff og betinget fengsel.

Reaksjonene er sterke i Storbritannia etter at fire kvinner i 20-årene av somalisk opprinnelse slapp unna med betinget dom og samfunnsstraff etter overfallet på Rhea Page (22) i Leicester. Voldsepisoden ble fanget opp av et overvåkingskamera.

- Dette var en stygg episode og stiller dere alle i et dårlig lys. De som slår noen i bakken og sparker dem i hodet må regne med å gå i fengsel, men jeg kommer til å gi dere betinget, sa dommer Robert Brown da saken var oppe i retten, melder This is Leicestershire.

Vekker sterke reaksjoner
På nettet retter flere sin vrede mot britisk rettsvesen, innvandringspolitikken og muslimer. Daily Mail skriver at jentegjengen ble satt fri etter at dommeren fikk høre at de som muslimer ikke var vant til å drikke alkohol. «Avskyelig» og «skam» er noen av kommentarene fra avisas lesere. Saken har også fått oppmerksomhet på høyreekstreme nettsider. På Stormfront hetses muslimer generelt og somaliere spesielt etter at saken ble kjent. YouTube har lagt ut videoen, men har stengt for kommentarer.

Sparket i hodet
Rhea Page var på vei hjem sammen med kjæresten sin etter en tur på byen i juni i fjor da hun ble angrepet av de berusede kvinnene. Hun ble slått ned før de etter tur sparket henne i hodet.

Filmen fra overvåkingskameraet viser hvordan hun blir angrepet og hvordan kjæresten forsøker å forsvare henne, blant annet ved å slå mot angriperne, men uten at han klarer å hindre det som skjer.

Rev av hårtuster
Ifølge Page kom angrepet helt uprovosert.

- Vi passet våre egne saker, men de ropte «hvite hore» og «hvite tøyte» etter meg, forteller Page ifølge Telegraph.co.uk.

- Da jeg snudde meg, tok en av dem tak i håret mitt - hun tok bokstavelig talt og surret fingeren inn i håret mitt - så kastet hun meg i bakken. Det var da de begynte å sparke meg.

- Trodde de kom til å drepe meg
22-åringen ble liggende på bakken hele tiden, mens hun gråt og skrek.

- Det var fryktelig. Jeg trodde de kom til å drepe meg, sier hun.

Etter det hun selv oppfattet som en evighet kom politiet til stedet. Page var dekket av blod, kroppen var full av blåmerker, og hun hadde fått revet av en stor hårtust.

Slapp med betinget dom
De fire jentene, to på 24 og to på 28 år, innrømmet legemsbeskadigelse som har en strafferamme på inntil fem års fengsel. Men dommeren ga dem betinget fengsel og 150 timers samfunnsstraff etter å ha hørt deres forklaring. Voldsofferet selv reagerer med vantro på dommen. Hun sier de fortjener fengsling for overfallet.

Page måtte etter overfallet gi opp jobben som hjelpepleier.

VIDEO: Se overvåkingsvideo som viser angrepet på Rhea Page under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere