*Nettavisen* Nyheter.

Jenteklining er typisk norsk

Foto: (Getty)

Mer enn hver tredje norske kvinne har kysset en annen kvinne, hevdes det.

(SIDE2): Det er datingselskapet C-date som nok en gang har gjort en spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Denne gangen har de lånt temaet fra ble det lesbiske kjærlighetsdramaet «Blå er den varmeste fargen» som fikk Gullpalmen på filmfestivalen i Cannes. Filmen handler om ung, lesbisk kjærlighet.

Les også: Derfor vil han ha sex

Selskapet har medlemmer som søker etter et uforpliktende forhold, og er sånn sett muligens ikke helt representative for den gjengse nordmann. Men geografisk sett blant medlemmene så er vi likevel på topp, og den sammenligningen er ikke urimelig.

Undersøkelsen er gjennomført blant medlemmer i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Polen, Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Australia, Sveits og Brasil og over 1000 norske medlemmer deltok.

Les også: Vi lyver om antall sexpartnere

Av de norske var det 36 prosent som svarte at de hadde klina med en annen kvinne. Svenskene fulgte etter på 2. plass med 33 prosent.

– Undersøkelsen viser store forskjeller i Europa når det gjelder kvinners holdninger til å eksperimentere seksuelt med andre kvinner. I noen områder er dette uvanlig, mens i andre, som Skandinavia og Norge, er man mer åpen for dette, sier Michael Bæk, presseansvarlig for C-date i Norge.

Les også: Tilfeldig nettsex? Nei takk

13 prosent norske kvinner oppgir også at de prefererer å eksperimentere seksuelt med det samme kjønn.

Blant yngre kvinner er det mer utbredt å ha eksperimentert seksuelt enn blant eldre. . 43 prosent av alle kvinner i undersøkelsen mellom 20-29 år har klina med en annen kvinne, mens bare 15 prosent av de mellom 50-59 år oppgir det samme.

Les også: - Tabu å hevde man har det fint uten sex

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag