RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentene ble lenket fast i taket

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Brødrepar kidnappet og holdt tre kvinner fanget i 10 år. Se video nederst!

Mandag ble tre kvinner, som har vært savnet i over ti år, funnet i live i et hus i Cleveland i Ohio.

Gina DeJesus, Amanda Berry og Michelle Knight ble funnet i et hus en forstad til Cleveland, ikke langt fra der to av dem sist ble sett.

En 52 år gammel skolebuss-sjåfør som bodde i huset og hans to brødre på 50 og 54 år er pågrepet i saken. De ble arrestert på bakgrunn av informasjon de tre kvinnene ga politiet mandag kveld.

21. april 2003 ringte da 16 år gamle Amanda Berry hjem til sin søster og fortalte at hun fikk sitte på med noen hjem fra arbeid. Siden det har hun vært savnet.

Ett år senere forsvant 14 år gamle DeJesus. Hun ble sist sett da hun forlot skolen. Michelle Knight, forsvant som 20-åring i 2000.

Hørte desperate rop
Kvinnene ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset.

- Jeg så en ung kvinne som febrilsk forsøkte å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slippe ut. Jeg har vært her i lang tid», forteller Charles Ramsey til newsnet5.com.

Han sier at døren til huset var så tykk at den var nærmest umulig å bryte opp.

Ramsey klarte likevel å sparke hull i døra. Etter å ha kommet seg ut ringte kvinnen umiddelbart til politiet og forklarte hvem hun var.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt følelsesladd Amanda Berry i 911-samtalen (hør den dramatiske samtalen her)

Til samme kanal sier Ramsey at han var overbevist om at kvinnen hadde vært død i mange år da han skjønte hvem han hadde reddet.

Lenket fast i taket
Et annet øyenvitne forteller at han hjalp til å bryte seg inn i huset, og at det var flere barn der inne.

Naboen og redningsmannen Charles Ramsey forteller at Amanda Berry umiddelbart fortalte han at det var flere kidnappede kvinner i huset.

- Da politiet kom ut hadde de med seg både barn og kvinner, sier Ramsey.

Ifølge lokalradioen WOIO satt de tre kvinnene ofte låst fast i jernlenker som brødrene hadde montert i taket i enkelte av rommene.

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag i gaten der de tre kvinnene ble reddet.

De tre kvinnene, som led av dehydring og var underernærte, ble umiddelbart kjørt til nærmeste lokalsykehus.

- Jeg er takknemlig for at Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight er blitt funnet i live. Vi har mange ubesvarte spørsmål i denne saken og etterforskningen vil fortsette, sier ordfører i Cleveland Frank Jackson.

Skrev om saken
I kommentarfeltet til nyhetssaken newsnet5.com har lagt ut blir den pågrepne mannen identifisert som den samme som tilbake i 2004 skrev en sak om to av de savnede kvinnene i en lokalavis.

- En ting er helt sikkert. Nesten alle føler en nærhet til familien, og hele området snakker om at Gina er forsvunnet, heter det i saken, der blant andre moren til DeJesus er intervjuet.

Ifølge kanalen skal DeJesus ha spurt etter sine søsken og familie nesten umiddelbart etter hun ble sluppet ut fra huset.

Ifølge kvinnens kusine, Sheila Figaro, ga familien aldri opp håpet om å finne slektingen sin.

- Da vi hørte at hun var var funnet brast vi sammen i gledestårer, sier hun.

Kjente familien
Onkelen til den pågrepne 52-åringen sier nevøen eide huset der kvinnene ble funnet. Ifølge onkelen vokste noen av familiemedlemmene hans opp sammen med familien til den bortførte DeJesus.

Naboene til de arresterte er nå i sjokk. Janette Gómez (50) forteller at brødrene alltid gikk inn i huset gjennom bakdøra. Gardinene var alltid trukket for, og minst ett av vinduene var spikret igjen.

- De hadde aldri mye å si. 52-åringen hilste tilbake, men det var aldri noen samtale, sier Gómez.

Nabo Charles Ramsey sier til newsnet5.com at han aldri hadde anelse om at det bodde kvinner i huset før kidnappingen ble avslørt.

- Jeg har bodd her et år og aldri hatt anelse om at noen av disse kvinnene befant seg i huset. Jeg har grillet, spist barbeque og hørt på salsa med disse menneskene. Vi har hilst hver dag, men jeg har aldri hatt mistanke om noe som helst. Ikke før jeg møtte jenta, sier han.

Politiet i Cleveland skal holde en pressekonferanse klokka 15 norsk tid.

Se videoinnslag under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere