Jentene gutta hater

Her er jente-typene gutta ikke har så mye til overs for, ifølge forfatteren Travis Stork.

08.01.08 10:21

(SIDE2): Glipper drømmemannen gang på gang? Kanskje er det prioriteringene dine eller dine egne usikkerheter som stikker kjepper i hjulene for deg? Det mener i hvert fall forfatteren Travis Stork.

Ikke mannens skyld
Selvhjelp-boka «Your Foolproof Plan to Get Your Man» er skrevet av Travis Stork og han tar for seg åtte jentetyper han mener er drepen for mannfolk.

Bakgrunnen for boka er hans yrke som lege og at han også var med i et realityshow hvor han gikk ut med 25 kvinner for å finne den rette. Han fant aldri den rette, men han fikk ifølge seg selv en sniktitt inn i kvinnens verden. Det har det blitt bok av og han mener kvinners nøkkel til å finne den rette er å forandre sin egen væremåte. Det melder Daily Mail mandag.

- Det er ikke så sikkert det er mannens skyld, men din egen, forklarer han.

Mannen som selv gikk ut med 25 kvinner uten å finne den rette går så langt som å påstå at mannen nødvendigvis ikke er redd for å forplikte seg generelt sett, men kanskje han bare er redd for å slå seg til ro med deg.

Klager over menn
- Det er ikke sikkert han er redd for å binde seg, men at han bare er redd for å binde seg til deg. I sin bok har han identifisert åtte ulike kvinnetyper som har en tendens til å være ulykkelige og som ifølge Stork klager over at menn er idioter med forpliktelsesvegring.

Her er hans liste:

Agenda-jenta
Hun er helt besatt av å gifte seg. Hun mener den biologiske klokken tikker og at hun må være gift innen hun er 30 år, ellers er hun mislykket. Hun har en femårsplan som innebærer å møte den rette innen et år, bli gift innen tre og få barn innen fem år.

Derfor liker ikke menn henne: Menn vil føle seg spesielle. Ikke bare som en boks som hun kan gjøre hva hun vil med. Hun er mest sannsynlig opptatt av utseendet, inntekt og om han vil slå seg til ro.

Dette gjør du: Prøv å forandre agendaen til å dreie seg om noe annet enn å bli godt gift. Bruk tiden på venner, jobb og helse. Ikke tenk at den neste gutten du møter skal bli din ektemann, men bruk tiden på å bli venner med ham.

Ja-jenta
Denne jenta sier ja til det meste og er enig i alt han sier. Hun vil gjerne innfri hans ønsker for å komme overens best mulig. Kanskje morsomt i begynnelsen, men etterhvert blir det kjedelig.

Selv om det kan virke som om hun setter hans behov først og er omtenksom så blir hun lett kjedelig. Hun gir ikke lidenskap eller ny kunnskap til festen akkurat.

Dette gjør du: Vær mer egoistisk og sett deg selv i sentrum. Start med å ta en ny vei til jobb, spis på en annen restaurant eller prøv en ny treningsform. Snart har du masse å snakke om.

Begynn med å sette krav til han om hva du vil dere skal gjøre, hvor du vil møtes og pass på at du ikke alltid har mulighet til å møte ham. Si nei neste gang han vil ha deg til å gjøre en tjeneste for ham. Det er på tide at han ofrer noe for deg.

Drama Queen-jenta
Denne jenta har tatt mottoet «Følg hjertet ditt» litt for langt. Hun blir emosjonell av alt og alle forhold. Fra den søte gutten som akkurat sendte henne melding til eks-kjæresten som slo opp med henne for tre år siden. Menn vil ikke gå ut med drama-jenter fordi det er slitsomt.

Dette gjør du: Begynn å leve i denne verden - slutt å tro at du lever i en såpeopera og finn ut hva som skjer rundt deg istedenfor. Kanskje bør du sosialisere mer med folk som har virkelig problemer. Da får du hvert fall et perspektiv på dine egne små problemer.

Prøv også å være hyggelig mot folk, interesser deg heller for andres liv istedenfor å prate i vei om ditt eget hele tiden.

Bitter-jenta
Hun har blitt såret før og nå skal det i hvert fall ikke skje igjen! Hun mener angrep er det beste forsvar og hun rakker ned på menn hvorhen hun går. Menn vil gjerne føle seg vel, mens denne jenta får dem til å føle seg bortkomne, uønsket og ukomfortable.

Det viktigste av alt er at du ikke stoler på dem, og å kunne stole på hverandre er det viktigste i et forhold.

Dette gjør du: 1. Få ny giv og de annerledes på verden ved hjelp av denne tredelte planen. Sørg for at du har en jobb som gjør deg lykkelig. Hvis ikke kan frustrasjonen din lett gå utover menn du møter.

2. Finn deg en avslappende hobby. For eksempel yoga.

3. Ha et balansert kosthold. Både sukker og usunn ferdigmat kan få deg i dårlig humør. Se etter de positive egenskapene hos mennesker.

Usikker-jenta
Hun er så selvhøytidelig at det gjør vondt. kanskje er hun usikker på sitt eget utseendet, intelligens eller humor. men det som gjør henne mest uattraktiv er nettopp det et hun ikke er sikker på seg selv.

Hun er den som trenger et par drinker for å komme inn i den sosiale boblen. hvis du ikke liker deg selv, hvordan kan du da forvente at menn skal like deg?.

Dette gjør du: Prøv å bli komfortabel med deg selv. Hvis din usikkerhet er noe du kan forandre, så prøv å gjøre noe med det. hvis det ikke er noe foranderlig som gjør deg usikker så lær å akseptere det. ikke la det kontrollere livet ditt. tenk på alt det positive ved deg selv istedenfor å dvele ved alt det negative.

Du er bra nok og du trenger ikke å bli helt dritings for å erkjenne det. Fortell noen din mørkeste hemmelighet. til en dagbok eller til en nær venn. Å innse hva som gjør deg usikker er ditt første steg mot å la det styre livet ditt.

Desperat-jenta
Hun vil absolutt ikke la seg ignorere uansett hav det måtte være. Menn elsker å jage og det spillet ved å gi og ta i begynnelsen av et forhold vil de gjerne ha med seg.

Hvis det er bare du som løper etter han blir han uinteressert ganske fort. Alle menn vil føle seg ønsket, men hvis han føler at du ikke klarer deg uten ham føler han seg presset opp i et hjørne.

Dette gjør du: La dine gode kvaliteter ta overhånd. Start med å tro på deg selv og tenk at du er verdig en bra gutt som vil se dine kvaliteter. ikke kast deg etter gutta.

Ditt nye motto bør være: Jeg kan velge han elller jeg kan la være. Det betyr at du ikke trenger å ringe han hele tiden. Du kan si nei til et stevnemøte og hvis han ikke spør igjen er han kanskje ikke verdt dine anstrengelser?

Neste gang du møter en gutt så innfør 10-minnutters regelen. Den går ut på å finne på en unnskyldning etter ti minutter og gå. Det kan virke litt dumt å spille dette spillet, men du bør øve på å være utigjengelig. La han løpe etter deg for en gang skyld.

Jobbe-jenta
De fleste av oss må jobbe, men denne jenta gjør et poeng ut av det hele tiden. Hun gjemmer seg bak karrieren og bruker det som en unnskyldning for å slippe å være en del av dating-verdenen. Ofte hørt hos denne jenta: - Jeg trenger ingen mann fordi jeg har ikke tid uansett.

Menn liker ikke å komme som nummer 2 og de liker heller ikke å bli avfeid i siste sekund fordi du fikk et viktig møte. Disse jentene pleier også å si at det fins ingen mennd er ute. Det er rett og slett fordi du ikke møter noen. du sitter jo bare på kontoret hele tiden.

Dette gjør du: Ta deg fri, dra på en eventyrli ferie og slå deg løs. Si ja til flere av de tingene du blir invitert med på. bare kom deg ut av kontoret. La det også være en regel at du ikke alltid må snakke om jobben din.

Lost-jenta
Dette er jenta som føler seg helt glemt bort i et dårlig forhold hun ikke har verken styrke eller kapasitet til å komme seg unna. hun kan være ryddigheten selv utenfor forholdet, men når det kommer til kjæresten så er alt kaos. hun vil gjerne prøve å rasjonaliser hvorfor han var utro eller hvorfor han behandler henne dårlig. Typisk unnskyldning er at denne jenta kjenner hans virkelig gode sider.

Ofte hørt: - Hvis du bare kjente ham på den måten jeg kjenner ham...

Jenter som finner seg i å bli behandlet dårlig ender opp med å bli mer ensomme enn de som er single. Dette fordi de ikke får noen som helst emosjonell støtte. Menn må holdes ansvarlige for det de gjør og hvis du lar han tråkke på deg mister han respekten. Uten respekt funker ikke forholdet!

Dette gjør du: Finn deg selv! Ta kontroll over livet ditt og bli selvstendig. ikke dvel så mye ved forholdet, utfold deg heller på jobb, sett deg nye mål og få nye interesser. Neste gang familien din eller venner setter spørsmålstegn ved hans oppførsel, så hør på dem. Hvis dere har prøvd å få det til å fungere uten å lykkes så ha mot til å bryte ut. Det vil såre deg, men ikke på langt nær så mye som å bli i forholdet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.