*Nettavisen* Nyheter.

Jenter er mest deprimert

Undersøkelser viser at hele 25 prosent av alle jenter i alderen 16-19 år har opplevd tyngre depresjoner. Også tenåringsgutter er utsatt.

16.02.04 13:16

De som var mest utsatt for depresjoner var de som røykte eller som følte at de manglet sosial støtte. Likevel har forskerne problemer med å forklare hvorfor så mange jenter opplever depresjoner, melder Reuters Health.

I tilsvarende undersøkelser gjort tidligere har forskere ment at jenter utsettes for flere stressende livssituasjoner enn guttene, og at de derfor er mer utsatt for depresjoner.

- Det virker som om jentene grubler mer, og at de blir mer påvirket av mellompersonlige vansker enn guttene, sier Dr. Nancy Galambos ved Iniversitetet i Alberta.

Depresjonene kan behandles
Undersøkelsene viste også at depresjoner ble mer vanlig jo lengre ut i tenårene man kom. Dette kan skyldes problemer med venner, forhold som ikke fungerer og endringer i familien.

I tenårene kommer ofte alle disse problemene med svært korte mellomrom, noe som er en stor belastning. Dr. Galambos sier at noe av det viktigste er å være oppmerksom på problemene.

- Depresjoner i tenårene kan behandles. Dersom de oppdages kan behandling bidra til at fremtidige depresjoner unngås, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.