RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Jenter kriger bedre

På grunn av deres emosjonelle stabilitet har jenter i militæret større potensiale som offiserer enn gutter, hevder kommandørkaptein.

Ifølge kommandørkaptein Odd Arne Nissestad ved Forsvarets skoler, skal jenter være dem som ønskes mest i militæret. For deres utsøkte lederegenskaper.

- Jenter har potensiale til å bli bedre offiserer enn guttene, blant annet fordi de er mer emosjonelt stabile, hevder Nissestad overfor Bergensavisen.

Han har fulgt tre kull fra Sjøkrigsskolen og kommet fram til at jentene utmerker seg på flere områder. De er flinkere til å takle stress og tøffe situasjoner, de er bedre lyttere og tar mer hensyn når andre er uenige med dem, de er flinkere til å delegere, mer dynamiske og finner lettere alternative løsninger, konkluderer kommandørkapteinen.

Nå ønsker forsvaret å rekruttere så mange jenter som mulig, helst dobbelt så mange som i dag. Kvinneandelene ligger i dag på rundt sju prosent, og målet er å komme opp i 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere