Jenter om bikinisesongen

- Gutter finner oss jenter ti ganger mer attraktive hvis vi har et avslappet og naturlig forhold til kroppen vår selv, mener Maren.

23.04.06 12:30

(SIDE2): Side2s jentepanel består av de tidligere Idol-deltakerne Andrea og Maren, tidligere Top Model-deltaker Kristine og programleder for Interaktiv Frokost på TVNorge, Laila.

Denne uken diskuterer panelet tanker rundt bikinisesongen.

Har du forandret spise- eller treningsvanene dine nå som det nærmer seg sommeren?

Maren: - Det blir jo alltid slik at etter en lang, kald stillesittende vinter, er det herlig å komme seg ut i finværet og aktivisere seg litt! I hvertfall synes jeg det. Så jeg er masse ute og går og jogger, dessuten har broren min nettopp tatt meg med på treningssenter. Men så lenge man klarer å ha et avslappet forhold til kroppen, blir ikke kroppsformen drastisk «sesongformet». For meg handler det om å finne en livsstil som jeg trives med, både i forhold til aktivitet og mat, da kommer vekt og fasong som et resultat av dette.

Kristine: - Tankene rundt bikinisesongen har så vidt begynt å komme. Kommer nok ikke til å legge om fullt så mye, i og med at jeg har et treningsprogram og matvaner som jeg har fulgt siden november. På den andre siden har jeg kjempemuligheter til å få mer effektiv trening utendørs nå som det er så fint vær.

Laila: - Ja. Jeg panikktrener akkurat nå fem dager i uken, og vurderer å få en personlig trener. Målet er bare å stramme opp litt etter alle de soyapølsene jeg stappet i meg i vinter.

Hva er det du gruer deg mest til ved bikinisesongen?

Maren: - Å svømme på alle brennmanetene i bikini!AUCH!! Ellers, så er det jo litt mindre klesplagg, med litt knytninger her og der, som har lett for å gå opp. Bikini er et antrekk jeg bærer i solstolen, i vannet eller når vi leker i sanden, det føles ikke naturlig med bikini i andre anledninger.

Kristine: - Det er alltid like stress hver sommer om at man ikke rekker å få den figuren eller resultatet man ønsker i tide. Selv om man trener ofte og lenge gjelder det å finne sin metode og øvelser som har best effekt, og gruer meg derfor veldig til å se hvordan det går denne gangen...

Laila: - Hele opplegget med bikini er komisk da. Det er jo ytterst få som ser fresh ut i bikini. La oss heller springe rundt nakne sammen!!! Er dere med?

Hva gleder du deg mest til ved bikinisesongen?

Maren: - Sommer og sol, skjærgården på sørlandet og Sandvesand (vannvittig fin badestrand som for noen år siden var kjent for delfinen som bodde her) i min hjemby med den flotte tittelen «Norges sommerby», Skudeneshavn.

Kristine: - Det må være alt det andre som å gå i lette, fancy klær og ikke minst høyhelte sko! Trippe rundt i høyhælte sko har jeg drømt om lenge nå!

Laila: - Tenk å ligge i en park eller på stranda å se på alle de deilige menneskene som sprader rundt. Åh! Det blir juleaften og 17. mai på samme dag det. Gleder meg også til å sjekke ut nudiststranda. Har ikke vært der ennå, men har en følelse at det blir mye henging der i sommer.

Hvem skaper kroppspresset?

Maren: - Reklamer tror jeg er hovedkilden. Bilder av flotte jenter med perfekt hud, sminke, kropp, klær i blader, på TV, på plakater-overalt. Jeg tror faktisk at de fleste gutter har et mer avslappet forhold til dette, enn hva jentene har. Dessuten er jeg overbevist om at gutter finner oss jenter ti ganger mer attraktive hvis vi har et avslappet og naturlig i forhold til kroppen vår selv.

Kristine: - Det er så varierende det. Media har vel størst påvirkning i denne forbindelsen, hvem vil ikke ha Cameron Diaz' bikinikropp? Eller Jennifer Anistons overarmer når du går rundt i tanktop?

Laila: - Det gjør vi alle sammen. Ingen kan fraskyve seg det ansvaret. Dere som journalister kjører jo på med saker om hvordan man skal komme i form til sommeren hele tiden. Jeg snakker med vennene mine om det. Alle er teit opptatt av det. Men det er vel viktig for alle å føle seg vel.

Andrea hadde ikke anledning til å svare på denne ukens spørsmål.

Les tidligere saker med panelet:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.