*Nettavisen* Nyheter.

Jenter om singellivet

Jentepanelet diskuterer denne uka singellivets positive og negative sider. Se bilder.

12.03.06 08:06

(SIDE2): Guttepanelet, som bestod av Bjørn Einar Romøren, David Bakke, Simen Askjer og Patrick Strøm har tidligere diskutert det å være singel og mente tilværelsen er oppskrytt.

Denne uken er det jentepanelet som prater om fordeler og ulemper ved å være singel.

Denne uken kan du sende inn spørsmål som jentepanelet kan diskutere og svare på neste søndag.

Send inn dine spørsmål her.

Hva er det verste ved å være singel?

Andrea: - Hmmmm.Det er vel nærhet, å ha noen hos deg og bare kose. Man kan jo gjøre det med gamle flammer, men mest koselig med en kjæreste. Det er vel sånn at er man singel vil man ha kjæreste, har man kjæreste vil man være singel.

Maren: - Det er faktisk første gang jeg har vært singel på seks år, så jeg haregentlig ikke vært alene lenge nok til å få sett hva det er. Men det er nok sikkert den manglende tryggheten ved å ha noen der som støtter deg og elsker deg for den du er. Men det kan man samtidig finne i bestevenner og familie for en periode.

Laila: - Satt på trikken en lørdag og tyvlyttet til en samtale mellom to venninner. Hun ene hadde kjøpt en gave til kjæresten sin. Så spør venninnen om han har bursdag eller hva anledningen var. Hun svarer: «Nei, anledningen er at det er lørdag, og at jeg er veldig glad i ham». Jeg vil ha det sånn! Da er det hat å være singel. Dessuten er det alltid artigere å være naken i lag med noen, enn alene- «Haha».

Kristine: - Vi alle har et behov for litt kosing innimmelom, og det er ikke like lett som singel å få dekket dette behovet. Det kommer sånn periodevis hvor du bare må ha kos, og blir lettere frustrert. Du drar deg litt i håret, puster og peser og tenker ut en aktuell erstatning, også går det over!!Svosj,så forsvant det...

Hva er det beste ved å være singel?

Andrea: - Friheten, å ikke ha noe ansvar eller forpliktelser.

Maren: - Kanskje det å slippe å ta hensyn, reise når og hvor du vil, være superspontan og gjøre akkuart det du har lyst til. Uansett tror jeg det er viktig å være litt alene før du gifter deg (for meg i hvertfall), og finne ut hva du vil med livet ditt, uten at en kjæreste påvirker valgene dine.

Laila: - Synes det er så spennende at jeg ikke vet hvem jeg kommer til å ende opp med. Tanken på at det kan være hvem som helst liker jeg. Elsker dessuten å flørte, og synes det er flott at jeg kan flørte, og dra den så langt jeg vil uten at jeg behøver tenke på andre enn meg selv. Dessuten liker jeg å rulle rundt i den store sengen min alene.

Kristine: - Hvor skal jeg begynne? Alt i alt ligger mye av det positive i at du selv kan styre hverdagen, ingen forpliktelser eller beskymringer.

Er det oppskrytt å være singel?

Andrea: - Ja, man kan jo ha det like bra med en kjæreste.

Maren: - Det kommer jo helt an på hvorfor du er singel. Jeg reiser og jobber hele tiden, så jeg tenker ikke slik. Men for dem som er stasjonert en plass og leter etter kjæreste, har vært singel lenge, eller rett og slett ikke klarer å være alene, de synes nok det er oppskrytt ja.

Laila: - Vet ikke. Hva har du hørt da? Ok da. Synes ikke det er noe kult å rulle rundt i den altfor store sengen min alene. Hater det! Vil egentlig ligge naken i skje-stilling hele natten og bli holdt rundt. Dessuten vil jeg våkne opp søndag å lage frokost på senga til kjæresten min. (Helst omvendt) Jeg vil bake kake i lag med kjærsten min, og havne i en superteit mel-krig (sånn som i Se&Hør). Jeg vil våkne opp på bursdagen min av at noen kysser meg (selv om jeg har dårlig ånde og stygg frisyre) for å si at han/hun digger meg. Det vil jeg, og det kommer til å skje en dag.

Kristine: - Jeg synes absolutt ikke singellivet er oppskrytt, men det kommer jo helt ann på hvilken situasjon man er i. Jeg har ingen planer eller interesse for å få meg en type på lenge, for jeg har andre ting å konsentrere meg om, og da synes jeg singellivet er topp! Det er vel heller verre for de som håper og venter på en, som synes det er mer oppskrytt.

Merker du forskjell fra å være på byen som singel?

Andrea: - Man er mere flørtete og avslappet.Har ingen forpliktelser, kankje man til og med drikker mer. Så klart har man et ansvar for hvordan man oppfører seg, men ikke like mye når du er singel.

Tidligere saker med panelet:

Maren: - Det er jo høysesong for hormonene i kroppen når du er ung, så det er vel naturlig at single gir single en del oppmerksomhet, slik er vi jo skapt. Men så kommer det jo mye ann på hva du utsråler: «jeg er her for å finne meg en å flørte med», eller «jeg er ute med venner for å ha det gøy». Kroppsråket forteller mye om en person.

Laila: - Man er mye mer attraktiv når man er i et forhold. Det er en ro over folk som er i forhold eller noe. Jeg pleier å ha på meg en «fake» forlovelsesring når jeg er ute, bare for å ha ekstra draget lissom! Neida, «haha» jo, faktisk.

Kristine: - Det er vel en av de tingene man merker ganske stor forskjell på. Følelsen av at du er tilgjengelig og uforpliktet merkes godt, man føler seg fri og kan ta egne avgjørelser. Herregud- jeg kommer til å være evig singel....

Hva er den verste situasjonen du har vært i som singel?

Andrea: - Det er vel savnet, er jo ikke jævlig å være singel. Ganske gøy det!

Maren: - Jeg har ikke hatt en dårlig situasjon ennå, men jeg synes det hadde vært fantastisk å kunne si at jeg har kjæreste, når det er noen innpåslitne gutter som jeg aldri i livet kunne tenkt meg!

Laila: - Det skal jeg fortelle deg- lett. Da jeg skulle finne meg et nytt sted å bo. Boligprisene er så latterlig beregnet på par. Hvis man skal leie/kjøpe seg et lite sted i Oslo og ikke betale seg i hjel, må man ha kjæreste. Det gjør meg faktisk forbanna. Blir så sint bare jeg tenker på det, at jeg bare må avslutte her. Forbannede priser!

Kristine: - Det må være de periodene jeg var inne på i stad, hvor man bare må ha kos, og de aktuelle ikke er tilgjengelige. Blir litt små «grumpy», lettere frustrert, mye energi og mange tanker- alt på en gang! Er man desverre ute på by-en er det lett å få på seg øl-brillene.

Marens rocka comeback

Se den norske Jolie

Spis som en modell

Tren som en modell

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.