RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenter pågrepet for bombeplaner mot Formel 1-løp

Sist oppdatert:
Dubai (NTB-AFP): To jenter fra Bahrain er pågrepet og siktet for å ha planlagt et bombeangrep mot Formel 1-løpet i øystaten i helgen. Ifølge aktivister har de to kun deltatt i fredelige demonstrasjoner.

De to ble pågrepet lørdag, dagen før selve løpet ble avviklet. Likevel var banen full av biler og førere som holdt på med forberedelser.

Politiet har ikke opplyst hvor gamle jentene er. Men ifølge en polititalsmann ble de to tatt da de forsøkte å ta seg inn på den kjente Sakhir-banen.

Menneskerettsaktivister i Bahrain frykter nå at de to vil bli utsatt for tortur. De mener jentene er blitt siktet for såpass alvorlige lovbrudd for å skremme andre fra å delta i demonstrasjoner mot regimet.

Demonstrasjonen som jentene deltok i, var til støtte for menneskerettsaktivisten Zainab Al-Khawaja og fotografen Ahmed Humaidan, som begge sitter fengslet, ifølge nettsiden til Bahrain Center for Human Rights.

Aktivister i Bahrain har brukt det prestisjetunge billøpet som arena til å protestere mot det eneveldige regimet i landet og å kreve større medbestemmelsesrett. Demonstrasjonene i Bahrain har pågått i cirka to år. Myndighetene skal den siste tiden ha brukt stadig sterkere midler for å få slutt på protestene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere