*Nettavisen* Nyheter.

Jenter utleverer sexlivet på nett

Etter at nettsamfunnene og bloggene så dagens lys har også privatlivet til folk blitt allemannseie.

(SIDE2:) Nå kan man plutselig finne bilder av seg selv fra forrige helgs fyllefest, eller bilder av en selv og en gammel ferieflørt ute på nettet, synlig for både venner, familie og kollegaer. Tjenester som Facebook og Nettby har skapt mange angstanfall rundt omkring i norske hjem siste året.

Samtidig ser man nye fenomener som drar privatlivet enda lenger ut i det offentlige rom, frivillig. I alle fall for den ene parten.

Utleverer partnere
På nettsamfunnet SexyLiving.no, et liberalt nettsamfunn for de over 25, har man opplevd en sterk økning i antall jenter som utleverer sine erfaringer og partnere.

Bloggere som utleverer sine intime partnere har blomstret opp de siste årene, og som regel i motsetning til det tradisjonelle er det nå oftest jentene som står for utleveringen av partnere og erfaringer. I flere konservative ikke-vestlige land opplever man også at kvinner har startet å uttrykke sin seksualitet på nettet, til myndigheter og familiens forferdelse.

-Her til lands velger mange å gjøre dette anonymt, og verner for så vidt ofte om personligheten til partnerne. Allikevel ser vi oftere og oftere at dette gjøres også med både navn og bilde, sier Kreativ Leder i Mashup AS, Geir Z Windsvoll, som står nettsamfunnet.

Rykter
«Variel» er en av dem som utleverer både seg selv og sine partnere på nettstedet SexyLiving.no. Hun har ofte skrevet om sine erobringer og intime opplevelser. Noe som igjen har ført til en del rykter fra det lille lokalsamfunnet hun opprinnelig kommer fra.

-I over et halvt år etter at jeg hadde skrevet ett innlegg om mine «erobringer», fikk jeg en oppfatning av at bloggen min var blitt et diskusjonstema blant gamle kjenninger fra da jeg bodde i Bodø, forteller den 20år gamle «bloggeren» som nå er bosatt i Tromsø.

Fjerner ingenting
Selv er hun usikker på om dette er et utslag av nyfeminisme, eller rett og slett individuelle behov for å styrke seg selv.

-Jenter generelt skriver om de fleste opplevelsene sine - ikke bare de seksuelle. Personlig skriver jeg om ting som opptar meg og det som skjer i livet mitt - ikke bare om sex.

Å fjerne et innlegg etter rykter og kaos i hjembygda har heller aldri kommet på tale. Dette sier hun skyldes at nesten all tilbakemelding hun får er positiv.

Innleggene til «Variel» finner du på sexyliving.no

Les mer sex og samliv her

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.