RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thor Benjamin Brekken (Nettavisen)

Jenteturen krasjlandet på Gardermoen

Sist oppdatert:
I to år hadde damene fra Birkeland spart til Roma-turen. I dag slikker de sårene i Oslo.

GARDERMOEN (Nettavisen): Fra klokken 10 i dag er det full stans i all flyktrafikk i Norge. Men ved 08-tiden så alt normalt ut på Gardermoen lufthavn. Passasjerer sto i innsjekkingen. Folk gikk gjennom sikkerhetskontrollen. Tavlene viste tider for flyavganger.

En time senere var alt annerledes. Innsjekkingen var kraftig redusert. Køene ved sikkerhetskontrollen var borte. På tavlene sto det «Cancelled». Igjen i avgangshallen sto blant andre jentegjengen fra Birkeland som har spart i to år for å reise til Roma.

Flere av dem hadde lest nattens nyheter om at luftrommet skulle stenges torsdag. Likevel tok de sjansen på at flyene skulle lette, og satte seg på flyet fra Kjevik til Gardermoen torsdag morgen.

- Skuffet
- Vi ble jo positivt overrasket da flyet til Gardermoen gikk, sier kvinnene til Nettavisen.

På turen fra Kristiansand til Gardermoen fikk de lite informasjon fra piloten. Han fortalte at vær og askeforhold var skiftende og at det var usikkert om passasjerene ville komme seg videre fra Gardermoen. Da Nettavisen snakket med dem, hadde de nettopp fått bekreftet at flighten til Roma var kansellert.

Dermed ble jentegjengen blant de 120.000 passasjernene som rammes av flykaoset torsdag.

- Det er klart vi er skuffet og lei oss, sier Solfrid Vestøl (61) til Nettavisen.

- Nå er vi litt frustrerte fruer in real life, legger Åse Kristine Sønnervik til.

Kvinnene hadde allerede ringt hjem og fortalt ektemennene at det ikke ble noen Roma-tur. De hadde vært like skuffet. Nå ville damene ta en tur på byen i hovedstaden før de setter seg på nattoget hjem til Birkeland.

Veldig skuffet
Men det var mange passasjerer på Gardermoen som ikke hadde vært like fornøyd som jentegjengen fra Birkeland. Folk Nettavisen snakket med var forbannet og frustrert over manglende informasjon.

Flyplasspersonalet som skulle svare på spørsmål sa at ledelsen var i møte og at de ikke visste så mye: «Følg med på nyhetene, og ring reisebyrået» var rådene de fikk.

Først klokken 09.10 viste informasjonstavlene at flyene var innstilt.

- Du kan ta en hvilken som helst drittartikkel om flyselskapene og trykke den igjen i dag, sa en mildt sagt skuffet passasjer som måtte innse at det ikke ble noen feriereise denne dagen.

Stans i all trafikk fra klokken 10
Askeskyen fra vulkanen på Island lammer torsdag det meste av flytrafikken i Norge. Fra klokken 10 er all flytrafikk i Norge kansellert.

- Passasjerer må forholde seg til flyselskap og reisebyrå i den situasjonen som har oppstått, opplyser Avinor.

SAS opplyser at de vil ha enkelte flyginger torsdag morgen, men at det fra klokken 10 er det full stans også for dem.

Her får du oversikt over alle flygingene som er kansellert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere