*Nettavisen* Nyheter.

Jesus, for en park!

Verken Disneyland, Tusenfryd eller Tivoli i København blir helt det samme etter en tur til verdens sprøeste fornøyelsesparker.

26.09.06 10:06

(SIDE2): Litt eventyrlyst og et åpent sinn er alt som skal til for å få en annerledes ferieopplevelse. Mange besøker Mikke Mus og resten av Disney-gjengen, men USA har veldig mye mer å by på av alternative familieparker.

The Park at MOA

Mall of America var lenge USAs største kjøpesenter. Hvis en besøkende ved senteret skulle bruke 10 minutter i hver av butikkene ville det tatt tre dager og 14 timer å komme seg gjennom senteret, skriver Wikipedia.

The Park at MOA (tidligere kjent som Camp Snoopy) ligger midt inne i dette shoppingparadiset. Fornøyelsesparken har blant annet et pariserhjul og to berg- og dalbaner. I tillegg kan Mall of America by på kino med 14 saler, et dinosaurmuseum, et bryllupskapell og et akvarium med over 4500 fisker og sjødyr.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dan Feicht (Holiday World)

Mall of America og parkens herligheter ligger i Bloomington, en forstad til tvillingbyene Minneapolis og St. Paul i staten Minnesota.

The Holy Land Experience

Religiøse opplevelser er nærmest garantert i fornøyelsesparken The Holy Land Experience i Orlando. Besøk Jerusalem i Florida heter det i reklamen.

Opplevelsene skal både være inspirerende og i tillegg ta deg 2000 år tilbake i tid. Bibelhistorie har garantert aldri vært presentert på en lignende måte, men så er jo Jesus sine triks en fornøyelsespark verdig. Hvem andre kan by på en manns liv, død og oppstandelse.

Parken kan ellers by på musikaler og skikkelig halleluja blir det garantert når også du kan gå på vannet.

Dollywood

Klikk på bildet for å forstørre.

Dolly Parton. Foto: REUTERS/SCANPIX

Noen artister er så store at de blir til fornøyelsesparker. Ved Great Smoky Mountain National Park i Tennessee kan musikkelskere boltre seg sammen med Dolly Parton. Dollywood har blitt den største attraksjonen i denne staten.

Enten du tar toget Dollywood Express mellom fjellene, eller koser deg med formene og linjene som danner grunnlaget for parkens berg- og dalbaner, så vil tilfredsstillelsen være garantert.

Holiday World

Opplev alle årets høytider til samme tid, og på samme sted. På East Christmas Boulevard i byen Santa Claus har de tatt vare på alt det beste vi feirer en eller gang i løpet av året.

Denne parken i Indiana består av flere forskjellige deler, alt fra Rudolph Reindeer's Ranch til vannparken Splashin' Safari. Skulle det bli for søtt å høre julenissen fortelle historier til de minste barna, er det bare å prøve berg- og dalbanen The Raven, oppkalt etter Edgar Allan Poes dikt.

Gatorland

I Orlando møter man flere dyr enn overdimensjonerte mus og ender, og hos Gatorland biter de virkelig fra seg. Som navnet tilsier er det alligatorene som er stjernene i denne parken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Orlando/Orange County Convention & Visitors Bureau)

Wow-faktoren har vært stor her siden parken startet opp for nesten 50 år siden. Det gjelder særlig når alligatorene og deres menneskelige kolleger lager show og byr på aktiviteter som byr på ekte nærkontakt.

I tillegg til digre gap og halssprekkende triks, kan Gatorland også vise frem et yrende dyreliv. Parken har mye som fascinerer, men hva er vel mer spennende enn å bli dyretemmer for en dag.

Hershey Park

Dette er byen som bare er kjent for sin sjokolade. Allikevel finnes det en fornøyelsespark i «den søteste byen i verden» som begynner å bli veldig gammel.

Hershey Park ble bygd i 1097 av Milton S. Hershey, slik at hans arbeidere på sjokoladefabrikken kunne ha en plass å dra på piknik. På 99 år har parken utvidet seg enormt og innholder over 60 forskjellige attraksjoner.

10 av berg- og dalbanene i denne parken skal være av verdensklasse. Sjokoladen skal ikke være så dårlig den heller.

Les også:

Tusenfryd: Se en mann bli livredd

Da jeg debuterte med Balder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag