RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JET 2006: Vålerenga vant finalen

Sist oppdatert:
BRISKEBY GRESSBANE (vif.no): Vålerengas juniorer gikk ubeseiret gjennom Junior Elite-turneringa på Hamar. I finalen ble Tromsø slått 3-0 etter scoringer av Dennis Obeng, Jørgen Horn og Mohammed Fellah. Kaptein Jørgen Horn ble kåret til turneringas beste spiller.

- Dette var kjempedeilig. Gutta har vært utrolig solide hele turneringa. Vi har nesten ikke sluppet motstanderen til målsjanser. Dette var en fin revansje etter fadesen i junior-NM, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

TOPPSCORER: Dennis Obeng ble Vålerengas toppscorer i Junior Elite-turneringa med fem mål. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
TOPPSCORER: Dennis Obeng ble Vålerengas toppscorer i Junior Elite-turneringa med fem mål. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Vålerenga var det klart beste laget i finalen. Tromsø hadde sine muligheter og tilløp, men talentene fra hovedstaden viste seg stort sett hakket vassere. Enga hadde flere gode sjanser i begynnelsen av kampen. Både Dan Fellus og Glenn Roberts misset alene med keeper. En god Glenn Roberts fikk imidlertid sjansen igjen etter tyve minutter. A-lagspissen kjempet til seg ballen midt på Tromsøs banehalvdel og vippet den over TIL-forsvaret. Avslutningen fikk keeperen en hånd på, men Dennis Obeng fanget opp returen og klinket ballen i mål fra 12 meter.

Kontant Horn-heading
Syv minutter senere doblet Vålerenga ledelsen da Mohammed Fellah slo en corner fra høyresiden. Midtstopper Jørgen Horn var sterkest foran mål og stanget ballen kontant i nettet fra fem meter. Vålerenga fortsatte å dominere etter scoringen og samme Horn var nær en ny scoring da han stupheadet et Fellah-frispark like utenfor fem minutter før pause.

Etter pause måtte Tromsø frem på banen, og maktet å sette litt trykk på det solide Engaforsvaret en periode. Men kreftene tok slutt og Vålerenga tilrev seg initiativet i kampen igjen.

Både Glenn Roberts og Dennis Obeng hadde sjansen til å punktere kampen. I stedet var det Mohammed Fellah som satt spikeren i Tromsø-kista fire minutter før slutt. Den lille teknikeren driblet halve TIL-laget, noen av dem et par ganger, før han plasserte ballen sikkert til side for keeper. Kampens prestasjon.

BEST I JET: Vålerengas kaptein Jørgen Horn ble kåret til turneringas beste spiller. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
BEST I JET: Vålerengas kaptein Jørgen Horn ble kåret til turneringas beste spiller. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Full kontroll
- I førsteomgang har vi full kontroll. Etter pause starter vi sløvt, og er litt presset. Men det skulle bare mangle. Det er tross alt finale. Hadde vi vært mer nøye hadde vi satt inn 3-0 tidligere i omgangen. Tromsø er et bra lag. De har slått sterke lag på veien hit og vi må regne med at vi får noe imot. Vi vinner fullt fortjent, forteller Holter.

Vålerenga-forsvaret har vært bunnsolid hele uka og det var veldig fortjent at VIF-kaptein Jørgen Horn ble kåret til Junior Elite-turneringas beste spiller.

- Jørgen Horn og Steinar Strømnes har vært ”outstanding” i midtforvaret hele turneringa. Det er knapt noen som har vært i nærheten av å true dem. Også keeper Adam Larsen har vært solid, noe som er litt synd for Robin Vikskjold som ikke har fått spilletid. Siden Adam begynte så godt som han gjorde valgte vi å beholde ham hele turneringa, selv om vi gjerne skulle gitt Robin spilletid også. Han er en god keeper.

Offensivt krydder
Også offensivt har det vært mye å glede seg over.

- Selv om vi er veldig trygge defensivt, krydrer vi spillet med mange fine kombinasjoner. Vi har offensive spillere med fantastiske ferdigheter som kan avgjøre kampene alene. Noe vi blant annet ser ved Mohammed Fellahs mål i dag.

LUFTENS BARON: Mohammed Fellah avgjorde definitivt kampen da han lekte seg med TIL-forsvaret og satt inn 3-0 like før slutt. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
LUFTENS BARON: Mohammed Fellah avgjorde definitivt kampen da han lekte seg med TIL-forsvaret og satt inn 3-0 like før slutt. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

- Dessuten er det en morsom gjeng å dra på tur med. Det er aldri noe tull med disse gutta og det vanker skryt fra alle hold. Vi kan se tilbake på en flott uke på alle måter, selv om vi hadde tilløp til litt ”brakkesyke” mot slutten av uka. Til tross for at vi har vært en uke på Hamar har vi hatt det veldig morsomt, avslutter en strålende fornøyd Vålerengatrener.

Vålerenga – Tromsø 3-0 (2-0)
Briskeby Gressbane, JET-finale 16. juli 2006

Mål: 1-0 Dennis Obeng (19), 2-0 Jørgen Horn (27), 3-0 Mohammed Fellah (76)

Gule kort Vålerenga: Jalal El-Gharbi (52), Jørgen Horn (54)

Vålerengas lag (4-4-2): Adam Larsen – Joakim Bekken (Christian Svendby fra 45), Jørgen Horn, Steinar Strømnes, Amin Nouri – Dan Fellus (Adnan Haidar fra 64) , Jalal El-Gharbi (Harmeet Singh fra 53), Mohammed Fellah, Mustafa Achrifi – Glenn Roberts (Kristian Brix fra 78), Dennis Obeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere