Gå til sidens hovedinnhold

Jevn stigning på Oslo Børs

Oslo (NTB): Oslo Børs klatret gjennom det meste av onsdagen, men det dabbet noe av mot slutten. Hovedindeksen endte på 476,41 poeng, opp 1,4 prosent.

Selv om den generelle trenden gjennom dagen var positiv, var det slett ikke alle som kunne juble da børsen stengte. Blant de mest omsatte aksjene, var DNB den soleklare taperen, med et kursfall på 1,2 prosent. Onsdag kunngjorde banken at den er klar til å betale ut flere hundre millioner kroner i erstatning i kjølvannet av Røeggen-dommen, som kom før påske.

Også Aker Solutions (-0,3 prosent) og Seadrill (-0,2 prosent) gikk noe ned. Yara holdt nesten nullen, med et kursfall på under en halv promille.

PGS (+2,6 prosent) og Hydro (+1,1 prosent) var vinnerne på topp-ti-listen, men begge ble slått av børsens ellevte mest omsatte aksje onsdag; Marine Harvest steg 3 prosent.

Oljeprisen falt halvannen dollar gjennom dagen, og nordsjøolje kostet onsdag ettermiddag 108,57 dollar fatet. For amerikansk lettolje var prisen 95,43 dollar fatet.

De viktigste børsene i Europa endte i rødt onsdag. Paris' CAC 40 falt mest - 1,4 prosent. FTSE 100 i London var ned 1,1 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt falt med 0,9 prosent. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai