RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jevnt før valget i Australia

Sydney (NTB-Reuters-AFP): Nok en meningsmåling viser tilbakegang for Labor og sittende statsminister Julia Gillard i Australia, kun tre uker før valget.

I Newspoll-målingen som ble offentliggjort mandag får arbeiderpartiet og den konservative opposisjonen begge 50 prosent oppslutning.

Dette er den andre meningsmålingen på tre dager som viser tilbakegang for Labor og statsminister Gillard, etter at meningsmålingsinstituttet Nielsen i helgen offentliggjorde en undersøkelse der den konservative opposisjonen og statsministerkandidat Tony Abbott hadde gått forbi Labor.

Selv om Newspolls måling viser at Gillard fortsatt er den mest foretrukne statsministerkandidaten, er målingene dårlig nytt for Gillard, som gikk inn i valgkampen med et komfortabelt forsprang da valget ble utlyst 17. juli.

Gillard kuppet statsministerjobben fra sin forgjenger Kevin Rudd i slutten av juni, etter at Rudd hadde brakt partiet til illevarslende lav popularitet.

I medvind som landets første kvinnelige statsminister mente analytikerne ved starten av valgkampen at Gillard ville seile inn og sikre en ny periode i regjering for Labor. Nå har imidlertid intern krangling i regjeringen og en rekke lekkasjer fra toppledelsen i partiet snudd populariteten til misnøye. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere