RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jihad Jane» erklærte seg ikke skyldig

(AFP)
Sist oppdatert:
Møtte for retten i Philadelphia torsdag.

Colleen LaRose, som går under tilnavnet «Jihad Jane», møtte torsdag i retten blant annet tiltalt for drapstrusler mot den svenske tegneren Lars Vilks.

Hun skal ha prøvd å rekruttere folk og samlet inn penger for å ta livet av tegneren, som har laget en karikatur av profeten Muhammed fremstilt som en hund.

Nektet for alle anklager
Da hun møtte i retten torsdag nektet hun både for å ha brukt navnet «Jihad Jane» og for å ha sendt ut meldingene hun er anklaget for.

Høringen varte i mindre enn fem minutter og LaRose erklærte seg også ikke skyldig til anklagene om å hjelpe terrorister, drapsforsøk, å lyve til FBI og til at hun skal ha stjålet ekskjærestens pass.

Les også: «Jihad Janes» attentatplaner

Les også: Hever trusselnivået etter «Jihad Jane»

46 år gamle LaRose har over lang tid blitt overvåket av amerikanske FBI. Hun konverterte til Islam for få år siden, og har vist interesse for å bli martyr. I oktober i fjor ble hun pågrepet i Philadelphia.

Justisdepartementet i USA mener LaRose har arbeidet sammen med ytterligere fem personer fra Europa, Asia og USA, om å rekruttere flere personer til terrorviksomhet. LaRose skal også ha vært i tett kontakt med en gruppe på sju personer som nylig ble arrestert av irsk politi i Waterford og Cork.

Dommeren har berammet saken til 3. mai, og LaRose slipper ikke ut mot kausjon i mellomtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere