RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui dropper skipskjøp

Sist oppdatert:
Bulkrederiet Jinhui Shipping har valgt å droppe kjøpet av bulkskip Destino Dos etter at selger ikke har klart å overlevere fartøyet i tide
Det var i slutten av mars i år at Jinhui gikk inn på en avtale om å kjøpe bulkskipet Destino Dos på 28.200 dødvekttonn fra Destino Dos Navigation Ltd.

Skipet skulle overleveres i november i år etter den opprinnelige avtalen. Dette ble senere forskjøvet til 20 desember. Nå har selger informert Jinhui at de på grunn av et timecharter ikke kan levere skipet før i januar.

Dette har ifølge Jinhui ført til større forstyrrelser i rederiets egne planer, og de har derfor bestemt seg for å utnytte en opsjon i avtalen, hvor de kan kansellere kjøpet ved forsinkelser.

Jinhui forventer å få tilbake betalt depositumet på skipet inne 19. desember med renter.

Styret i Jinhui forventer ikke at termineringen av kjøpet vil gi større effekter for rederiet, og vil ofrtsette å vurdere markedsforholdene og justere flåten deretter. Jinhui har etter termineringen fire nybygg for levering i 2006 og 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere