RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui indikerer inntjeningspotensial

Sist oppdatert:
Jinhui har i ettermiddag kommet med estimater på hva skipskjøpene annonsert i februar ville betydd for inntjening til rederiet hadde kjøpet vært gjort ved nyttår i fjor
Ifølge meldingen har rederiet utarbeidet tallene i overenstemmelse med regelverket ved Oslo Børs om tillegginformasjon ved kjøp.

Tallene viser at dersom Jinhui hadde eide de to handymax-bulkskipene som ble annonsert kjøpt 22. februar i år, gjennom hele fjoråret, ville nettoresultatet økt med 11,6 millioner dollar.

Beregningen er foretatt som om skipen var i drift fra 1. januar 2004. Basert på gjennomsnittlig rate oppnådd av tilsvarende skip i 2004 ville det ha økt driftsinntektene med 19,2 millioner dollar til 235,5 millioner dollar. Driftsresultatet ville økte med 12,9 millioner dollar til 65,6 millioner dollar.

Jinhui skal betale 68 millioner dollar samlet for de to handymax-skipene som er på 50.000 dødvekttonn bygget i 2001. Skipene vil bli overtatt i henholdsvis april og juni i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere