RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui låser inn fraktgevinst

Sist oppdatert:
Etter enorme tap på handel med fraktederivater har Jinhui Shipping lykkes med å låse inn en pen gevinst i det fysiske markedet
Ifølge TradeWinds har Jinhu Shipping & Transportation viderebefraktet panamax-bulkskipet Alpha Afavos til italienske Bottiglieri di Navigazione på en hyggelig rate.

Gjennom befraktningskontrakten har Jinhui låst inn en gevinst på omkring 3,2 millioner dollar. Alpha Afavos er leid ut til det italienske rederiet for 16 til 18 måneder på 31.000 dollar dagen. Skipet er på 74.500 dødvekttonn bygget i 2001.

Jinhui har selv leid inn skipet for en periode på to år på 24.500 dollar dagen, så den nye kontrakten gir en netto på 6.500 dollar pr. dag.

Rederiet må imidlertid sikre seg en rekke slike kontrakter skal de klare å dekke opp tapene de har hatt i derivatmarkedet. Jinhui anslo i et resultatvarsel tidligere i sommer tapene til 60 til 70 millioner dollar i forbindelse med at bulkratene falt kraftig i våres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere