RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui med knalltall - frykter Kina

Sist oppdatert:
Tørrlastrederiet Jinhui Shipping tjente meget gode penger i tredje kvartal. Rederiet ser gode markedsforhold fremover, men advarer mot et eventuelt Kina-fall
Tørrlastrederiet Jinhui fikk et resultat på 20,3 millioner dollar i tredje kvartal, det beste noensinne i et enkelt kvartal. Det er ti ganger høyere enn for samme periode i fjor, da bunnlinjen viste 1,9 millioner dollar.

Driftsinntektene ble mer en doblet og endte på 49,3 millioner dollar, mot 23,8 millioner i samme periode i fjor. Det ga et driftsresultat på 20,9 millioner etter blant annet reversering av tidligere derivattap på 2,7 millioner dollar. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 2,4 millioner dollar.

Kina den største trusselen

- På dette tidspunkt mener styret at forholdene i tørrlastshipping fortsatt er gode med sterk etterspørsel etter skip de neste årene. Den største nedsidersikoen for shippingmarkedet er fortsatt tilstede siden det kan komme en plutselig nedtur i den kinesiske økonomien, skriver styret i dagens rapport.

Styret sier videre at de er forsiktige i forhold til dette punktet siden det er en varibel miks av faktorer som kan utløse en slik nedtur. Det gjelder blant annet en fortsatt innstramming av øøkonomien fra den kinesiske regjeringen, en kombinasjon av en apprisiering av Renminbi-valutaen med renteøkninger og en avmatning i den amerikanske økonomien og høye oljepriser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere