RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui ser kraftig resultatøkning

Sist oppdatert:
Tørrlastrederiet Jinhui Shipping forventer nå en en resultatøkning på over 300 prosent i 2004. Samtidig kutter rederiet ut bruken av fraktederivater
Det går frem av en melding fra rederiet onsdag morgen.

Styret i Jinhui opplyser at de forventer at nettoresultatet for 2004 vil øke med over 300 prosent i forhold til 2003. Det gir utover det ikke noen flere detaljer.

Jinhui Shipping gikk i 2003 med et nettooverskudd på 11,65 millioner dollar.

Styret sier videre i meldingen at de vil gi 25 prosent av nettoresultatet i utbytte for 2004. Endelig resultat er ventet å foreligge i slutten av februar.

Kutter derivathandel

Styret har videre vedtatt å foreløpig kutte ut handelen med fraktederivater. Jinhui Shipping gikk i andre kvartal på en kjempesmell i handel med fraktederivater og har siden gjort en større risikogjennomgang.

Konklusjonen er nå at rederiet ikke vil ta nye posisjoner i derivatmarkedet med umiddelbar virkning.

Det begrunner beslutningen med den ekstreme volatiliteten i shippingmarkedet.

- Som et resultat har Freight forward agreements (FFS) nå lav korrelasjon med det virkelig fysiske markedet og handelen med FFa'er for hedging hensyn kan ikke lenger bli oppnådd, skriver styret.

Styret vil senere vurdere å ta opp igjen bruken av fraktederivater når forholdet til det fysiske markedet har normalisert seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere