*Nettavisen* Nyheter.

Jinhui-spekulasjoner bekreftet (Ny)

John Fredriksen bulkrederi Golden Ocean bekrefter at de har kjøpt seg opp i bulkkonkurrenten Jinhui

19.05.08 00:38

Det har vært spekulert en tid i at John Fredriksen skulle være på vei inn i bulkrederiet Jinhui. Det var Finansavisen som først kom med opplysningene.Nå bekreftes spekulasjonene, Golden Ocean Group Limited flagger at de har passert 5 prosents eierskap i Jinhui Shipping and Transport.I markedet har Golden Ocean Group Limited kjøpt 4,7 millioner aksjer, noe som tilsvarer 5,31 prosent av aksjekapitalen. Kjøpet i Jinhui er overraskende sett ut i fra det Hongkong-baserte morselskapet Jinhui Holdings kontroll over det Oslo-noterte bulkrederiet Jinhui Shipping.Kjøpt for 100 mill.

Overfor iMarkedet.no ønsker ikke John Fredriksen høyre hånd, Tor Olav Trøim, å si noe om kjøpet i Jinhui Shipping.- Vi har ingen kommentar til det, sier Trøim til iMarkedet.no.Totalt har Trøim & Co. kjøpt aksjer for over 100 millioner kroner i Jinhui.Godt kjøp

Fra meglerhold er det påstått at kjøpet av Jinhui er smart for Golden Ocean.Jinhui-aksjen prises til det halvparten av John Fredriksen nystartede Golden Ocean-rederi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.