RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JO Tankers følger Odfjell

Sist oppdatert:
Bergensrederiet JO Tankers fulgte i går etter storebror Odfjell, og inngikk et forlik med det amerikanske justisdepartementet i prisfiksingsaken i kjemikalietankskipsmarkedet
Gjennom sitt nederlandske datterselskap har JO Tankers inngått et forlik med justisdepartementet som går ut på at rederiet betaler 19,5 millioner dollar i bot.

Justisdepartementet hadde stevnet JO Tankers for retten i Phildelphia med en påtale som inneholdt kartellvirksomhet, riggede budrunder og prisfiksing. De samme punktene som også Odfjell og Stolt-Nielsen, samt japanske Tokyo Marine har blitt stevnet for.

Odfjell inngikk allerede i fjor et lignende forlik, og må ut med 44,5 millioner dollar, mens to av toppsjefene måtte i fengsel i tre og fire måneder.

Tidligere direktør i JO Tankers, Hendrikus van Westenbrugge, ble i januar dømt til tre måneders fengsel og en bot på 75.000 dollar som sin rolle i saken.

Foruten at saken også etterforskes av europeiske konkurransemyndigheter, er alle de fire rederiene saksøkt av markedets største kunde, det amerikanske kjemikaliekonsernet Dow Chemicals. Videre har en rekke andre søksmål blitt varslet mot rederiene både fra aksjonærer og andre kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere