RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joakim (23) må få tak i mannen som kan redde ham fra fengsel

Foto: Bendik Løve (OP.no)
Sist oppdatert:
- Politiet tror ikke på meg.

(OP.no): Som en konsekvens av det som ifølge ham selv er en rekke misforståelser, risikerer Joakim Chramer (23) nå fengsel for fyllekjøring. Hans siste håp er at en ung mann ved navn Andreas står fram og bekrefter historien hans.

– Det er mange uheldige tilfeldigheter som har skjedd i denne saken, sier Joakim Chramer til OP.no.

Staværingen var lørdag den 5. oktober på byen i Tønsberg sammen med bestekameraten og kjæresten til søstra si. Etter at festlighetene var over, traff imidlertid Chramer en gammel bekjent fra videregående som han kom i prat med. Den bekjente, som ifølge Chramer heter Andreas, er relativt høy og slank og har mørkt hår, gikk med på å kjøre Chramers bil til Larvik mot at han og en kamerat av Andreas fikk sitte på.

De tre kjørte av gårde og ankom Larvik kort tid etterpå uten vanskeligheter. Problemet til Chramer er at han glemte å si fra til sine to kamerater at han var reist, og at batteriet på mobiltelefonen hans var flatt. Når bilen hans så brått ble borte og kameratene ikke fikk tak i ham, ringte de Chramers søster, som befant seg i Sogndal, som igjen ringte politiet fordi hun ble bekymret for broren.

Blåste rødt

Da Chramer omsider ankom leiligheten til kjæresten sin i Larvik, forsvant «Andreas» og hans kamerat fort videre til fots. Kort tid etterpå kom politiet, og Chramer måtte ta en alkotest. Han blåste rødt, og sa seg så villig til å bli med til legevakta for å ta blodprøve. Han godtok også et midlertidig beslag i førerkortet.

– Jeg samarbeidet med politiet hele veien. Jeg trodde at dette ville ordne seg, sier Chramer.

Politikvinnen som var med prøvde også å få ham til å innrømme forholdet. Ifølge Chramer sa hun at saken ville bli avsluttet dersom han godtok et forelegg på stedet.

– Jeg svarte henne: «Jeg kan godt si at jeg har kjørt et par meter for å få en bot å få saken ut av verden, men det blir jug, for jeg har ikke kjørt bilen», sier Chramer.

Siden har han vært i både avhør og i kontakt med advokat. Nå er Chramer tiltalt for kjøring i ruspåvirket tilstand, og må møte i retten på nyåret.

Ingen bevis

– Ingen har sett meg kjøre og ingen har stoppet meg. Det hele dreier seg om at politiet ikke tror på meg. Hadde politiet stoppet bilen eller møtt oss da vi ankom Larvik, så hadde de selv sett at det ikke var jeg som satt bak rattet, sier Chramer, og fortsetter:

– Og hadde jeg visst at politiet var på vei, så hadde jeg bedt gutta jeg var med om å bli til politiet kom, sier Chramer.

Dermed er det Chramers ord mot politikvinnens. Blir han dømt skyldig, venter en ubetinget fengselsdom.

For Chramer er det imidlertid ikke bare muligheten for å bli uskyldig dømt som står på spill, men også framtidige karrieremuligheter.

– Jeg har lyst til å bli politi selv og har jobbet for å komme inn på Politihøgskolen. Jeg har levd hele livet uten å gjøre noe kriminelt. Hvorfor skulle jeg sette meg beruset i en bil for å kjøre? spør Chramer retorisk overfor OP.no.

Leter etter «Andreas»

Det eneste som nå kan redde Chramer, er at «Andreas» står fram og bekrefter historien. Chramer sier at han tror han kommer fra Larvik.

– Jeg kan skjønne at politiet ikke tror på meg, derfor er det ekstremt viktig å finne Andreas. Hvis han innrømmer dette er saken ute av verden. Han har ingenting å tape på å stå fram, sier Chramer.

Satte inn annonse for å finne sjåføren

Joakim Chramer mener han har gjort alt i hans makt for å finne mannen han mener kjørte bilen hans natt til 6. oktober.

– Dette er mitt siste forsøk på å komme i kontakt med Andreas. Hele framtida mi står på spill. Vi snakker ikke kun om ei bot, sier Chramer.

Han forteller at han spurte rundt og kikket på gamle skolebilder for å finne den unge mannen, men at forsøkene har vært forgjeves til nå. Han rykket i november til og med inn en annonse i Østlands-Posten for å få «Andreas» til å melde seg.

At han nå velger å stå fram med historien sin, er noe han gjør fordi det er siste utvei.

– Det er ikke oppmerksomhet jeg ønsker, og jeg har ingenting imot politiet eller hvordan de jobber. Men jeg må bare finne denne personen.

Krimsjef ved Larvik politikammer, Knut Vidar Vittersø, ønsket søndag ettermiddag ikke å kommentere saken.

Denne saken er levert av OP.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere