RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock.com)

Jobben kan ta livet av deg

Sist oppdatert:
Sosial støtte på arbeidsplassen er ekstremt viktig for helsa, viser ny undersøkelse.

(SIDE2): En studie fra Universitetet i Tel Aviv i Israel viser at vi dør tidligere dersom vi ikke opplevere at vi har sosial støtte på jobben.

I studien fulgte forskerne arbeidere over 20 år og fant at de som følte lite eller ingen sosial støtte fra sine kolleger, hadde 2,4 ganger så stor risiko for å dø i løpet av årene studien foregikk, skriver VG .

Studien bekreftes av arbeidspsykolog Karen Kollien Nygaard. Hun mener man ser en økende tendens til at folk er mer aggressive på jobb.

- Vi er hardere mot hverandre verbalt og det brukes et litt røffere språk. I mellommenneskelige relasjoner er det imidlertid viktig at vi er rolige, sier hun til avisen.

Mye av fiendtligheten skyldes ifølge psykologen stress. Dersom arbeidsmiljøet oppleves som fiendtlig er vi hele tiden på vakt. Å sørge for at nervesystemet roer seg, er noe av det viktigste vi kan gjøre for helsen.

- Har du folk rundt deg som du kan stole på, roer kroppen seg ned, mener psykologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere