RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbene nordmenn ikke vil ha

Sist oppdatert:
Nordmenn skyr lavstatus-yrker. De vil bare ha kremjobbene.
Norske bedrifter skriker etter arbeidskraft, men velutdannede nordmenn er kresne og vil ha jobber som står i forhold til utdannelse og ambisjoner, skriver Aftenposten. Her er jobbene de ikke vil ha.

Taxisjåfør
- 96 prosent av dem som går på kurs for å bli taxisjåfør er ikke vestlige statsborgere, sier Wiggo Korsnes, leder i Norges Taxiforbund, til avisen. Tallet gjelder for Oslo og Akershus. Han forteller at somaliere, pakistanere og østeuropeere erstatter etniske nordmenn. Kvinnene har også rømt yrket.

«Kassadame»
Kommunikasjonsansvarlig Terje Gudbrandsen i ICA Norge sier at innvandrerandelen i Rimi-butikkene ikke er høyere enn det befolkningssammensetningen skulle tilsi. Yrket er i ferd med å fases fullstendig ut som fulltidsyrke.

Vaskehjelp
Selv om stillingstittelen har blitt oppgradert fra vaskehjelp til renholdsassistent, ansettes omtrent ikke etniske nordmenn i Oslo på renhold.

- Slik er det også i andre større byer, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS.

Avisbud
- Det er nå folk fra 98 forskjellige nasjoner som går med Aftenposten. Opp mot 70 prosent av budene har ikke etnisk norsk opprinnelse, sier administrerende direktør Arild Løkken i Aftenposten Distribusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere