RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber 70 timer i uken

Sist oppdatert:
Byrådene i Bergen arbeider ofte opp mot 70 timer i uken. - Uforsvarlig, mener varaordføreren.

(iBergen.no) Byrådene i Bergen har ingen vanlig arbeidsuke på 37,5 timer. I tillegg til den daglige driften deltar de på konferanser og møter på kveldstid og i helgene, samt stiller opp for journalister og på representasjonsoppgaver. Til sammen kan det bli opp mot 70 timer i uken, noe varaordfører Kristian Helland (KrF) mener er uforsvarlig.

- Et slikt press må jo gå ut over noe. Jeg tror ikke Bergen er tjent med å ha politikere som jobber så mye. I tillegg må jeg si jeg er bekymret for helsen til dem som jobber så mye over så lang tid, sier Helland til BA.

Nå er de fem byråder som deler på arbeidsoppgavene. I forrige periode var de syv. Helland sier de har diskutert innad i partiet om antall byråder bør økes igjen. Selv mener han kommunen bør tilbake på det gamle nivået.

Finansbyråd Henning Warloe (H) er en av dem som antar han jobber rundt 70 timer i uken. Han sier til avisen at han er glad om han får en fridag annenhver uke, men er ikke på jakt etter sympati. I følge han selv gjør han nemlig alt arbeidet av fri vilje.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere